torsdag 22 januari 2009

Kära nån då!

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, men jag råkade komma in på en sida där det redogörs för vilka regler som gäller när en muslim ska gå på toaletten. Själv skulle jag kissa på mig om jag var tvungen att fundera på allt det där när jag ska gå på toa.

Läs och begrunda. Och glöm nu för allt i världen inte att säga "Ghufranake" när du går ut från toaletten!  :)

11 kommentarer:

  1. Jag får väl lov att hälsa på dig - och heja den som vinner i Romanloppet! :)

    SvaraRadera
  2. Kritik är en sak, men detta sätt att göra sig lustig på andra religiösa seders bekostnad är djupt olustigt och osmakligt. Och jag talar utifrån ett humanistiskt/sekulärt perspektiv. Dessutom tror jag att både du och jag inser att denna extrema form av religiöst beteende knappast är något som "MedelMuslimen" utövar. Ett lågvattenmärke till inlägg.

    SvaraRadera
  3. Och varför skulle man inte kunna göra sig lustig över religiösa seder om de är helt stolliga?

    (Du glömde förresten att ange ditt namn.)

    SvaraRadera
  4. Hej Christin! Kul att du tittar in!

    SvaraRadera
  5. Bara för att man KAN göra något betyder inte att man SKA göra det. Så resonerar bara småbarn. Man kan avstå och avhålla sig fran billiga poänger. Det är upp till var och ens personliga omdöme. Och man är sällan lustig just när man gör sig lustig på andras bekostnad.
    Mvh Jenny

    SvaraRadera
  6. Du Robert, du som är kristen glufsar väl i dig Jesu blod och lekamen ibland? Det kanske många tycker är stolligt eller hur? Men du kanske inte tyckte att jag var så värst rolig nu?

    Jag håller med Jenny och tycker att du ska låta bli att göra dig rolig på andra seders bekostnad. Det märks att du gör det utifrån ett "kristet perspektiv", men du framstår enbart som skenhelig. Om du stör dig på några muslimska fanatikers toalettvanor, då är du oerhört intolerant. Fortsätt rapportera om dina skrivframgångar istället och lägg ner fånerierna.

    Anders G.

    SvaraRadera
  7. Jenny och Anders G: Tyckte också det var fånigt skrivet men som tur är finns det något som heter YTTRANDEFRIHET i det här landet. Det är inte upp till er att försöka bestämma vad andra ska skriva på sina bloggar.
    JP

    SvaraRadera
  8. Jag har inte till avsikt att "bestämma vad andra ska skriva på sina bloggar". "Men som tur är, finns det något som heter YTTRANDEFRIHET här i landet". Just därför reagerar Jenny och jag oberoende av varandra när någon visar upp en hånfull attityd mot oliktänkande. Robert får gärna fortsätta med sin hets mot muslimer, för mig personligen spelar det ingen roll. Men som vuxen människa borde han ha den goda smaken att låta bli. Inte minst för att han själv är troende. Med det är diskussionen över för min del, andra får ta vid om det behövs.

    Anders G.

    SvaraRadera
  9. Kära nån Anders G, är detta hets mot muslimer? Då måste du leva i en väldigt skyddad värld. Det handlade ju bara om toalettbesök.

    För min del får du gärna skämta om nattvarden. Det gör mig inget.

    Men naturligtvis är det väl någon som känner sig "kränkt" om man säger något som inte passar. Att vara kränkt är ju den nya svenska folksporten. Lite stör det mig dock att det är okej att kritisera Påven, att göra narr av pastor Åke Green, att visa Jesus som homosexuell i en fotoutställning, men man får inte ens göra Muhammed som en liten rondellhund utan att det blir ett himla väsen.

    Här är förresten en artikel på temat "snart är vi alla diskriminerade":
    http://www.expressen.se/debatt/1.1444416/snart-ar-vi-alla-diskriminerade

    SvaraRadera
  10. tyvärr får man tåla mothugg när man lägger ut sådana här saker på en blogg, Robert. Och det är inte det samma som om "försöka" styra vad någon säger. Yttrandefrihet är inte det samma som att hålla tyst om vad man tänker, JP. Det innebär också rätten att komma med kritiska kommentarer.Tror du har missuppfattat något där.
    Mvh Jenny

    SvaraRadera
  11. Vad är "Fortsätt rapportera om dina skrivframgångar istället och lägg ner fånerierna" annat än ett försök att bestämma över andras tankar och åsikter i skrift? Luktar censurförsök, vilket är något helt annat än yttrandefrihet.
    JP

    SvaraRadera