Helgfrågan sommar från Mias bokhörna är lite annorlunda än de vanliga helgfrågorna. Bland annat förekommer ingen fråga, vilket onekligen är annorlunda. Istället uppmanas vi att tipsa om böcker, resmål, tv-program och recept, gärna med anknytning till böcker.
Under dessa varma dagar (det är dessutom rötmånad) är det lätt att bananerna mognar för fort så att man plötsligt står där med en klase bananer som är övermogna och inte så goda att äta. De är dock väldigt smakrika och då är det perfekt att baka en banankaka. (Nej, ingen anknytning till böcker den här gången.)
Ingredienser Gör så här
3-4 bananer Koka kaffe och låt det svalna
1 hg smör Sätt på ugnen på 175°
3 dl socker Smält smöret. Blanda det med sockret.
2 ägg Blanda i mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel
5 dl mjöl Mosa bananerna
1 tsk bakpulver Blanda i bananerna och kaffet i smeten
1 tsk bikarbonat Häll smeten i en smord och bröad hålform
1 tsk ingefära Sätt in formen i ugnen och grädda i 60 minuter
2 tsk kanel
½ dl starkt kaffe
Mums!
SvaraRaderaJa, det är det :)
Raderaköper ofta bara EN banan 🙃
SvaraRaderaVa? Vi brukar köpa tio!
RaderaLåter supergott.
SvaraRaderaMmm, jag bakade en nu på morgonen :D
RaderaDet var riktigt länge sedan man gjorde banankaka. Ovanligt med kaffe i, den var ny för mig.
SvaraRaderaDen är riktigt god! Jag gillar att det är lång tid med låg temperatur. Då spelar en minut hit eller dit ingen roll. När klockan ringer efter 60 minuter så är kakan klar. Man behöver inte ta någon sticka och kolla.
RaderaKaffe i kakan lät annorlunda, den ska testas.
SvaraRaderaDen är riktigt mumsig :)
Radera