Ljudböcker

Skam

Det är sent 1800-tal och en ung kvinna hittas mördad i den lilla värmländska socknen Frykeboda. Hon har bragts om livet i sitt eget hem och det dröjer inte länge innan skvallret går varmt på kyrkbacken. Vem är den skyldige.

Uppdraget att hitta den våldsbenägne gärningsmannen går till länsman Nathanael Efraimsson och fjärdingsman Alfred Karlsson. Och det råder inte direkt någon brist på hemligheter i Frykeboda - något de snart ska bli varse. Invånarna gör allt för att undvika att hamna i skvallerkedjans skottglugg och särskilt under sådana tragiska omständigheter. Kommer länsman lyckas hitta mördaren? 

(Ljudboken och e-boken släpptes den 12 november 2020.)

Synd

Utåt sett följer Frykeboda socken de tio kristna budorden till punkt och pricka. Men säg den fasad som aldrig spricker. Utan förvarning är det någon som bryter mot det femte budordet: Du skall icke dräpa. Syndarens offer är socknens klockare. Vem har begått det fruktansvärda brottet? Återigen är det upp till länsman Nathanael Efraimsson och hans fjärdingsman Alfred Karlsson att sätta gärningsmannen bakom lås och bom. Men allt eftersom utredningen fortskrider står det klart att det syndas betydligt mer i Frykeboda än vad folk vill låtsas om. Att lagens långa arm måste ha både ögon och öron på skaft råder det ingen tvekan om. Några villovägar har de nämligen inte råd att hamna på...

(E-boken släpptes den 13 november 2020 och ljudboken den 18 november.)

Ingenting att se

Carin har spenderat hela sitt liv i huset - ändå har hon aldrig sett övervåningen. Sedan barnsben har hon varit rullstolsbunden och när hon bad föräldrarna om hjälp uppför trappen hade de alltid samma svar. Där finns ingenting att se. Tiden går, Carin blir äldre, och samhället står i konstant förändring. Det är egentligen bara en sak som förblir densamma: Den mystiska övervåningen står änne orörd. Men när Carin en dag passerat 80-åtsstrecket bestämmer hon sig för att hon måste få veta vad som finns däruppe. Hon kan inte forgsätta fantisera. Med nöd och näppe tar hon sig ur rullstolen och kravlar sig uppför trappen. Vad är det hon äntligen kommer få se?

(E-boken släpptes den 13 november 2020)

2 kommentarer:

  1. När kommer Ingenting att se som ljudbok?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte. Det är förlaget som bestämmer och jag har inte fått veta det än.

      Radera