lördag 25 april 2009

Novelltävling

Centuria har utlyst en novelltävling. Prissumman är 20 000 kronor. Det är ovanligt långa noveller de efterfrågar. Idealnovellen i denna tävling ska vara på 18 000 ord.

6 kommentarer:

 1. Har varit lite småsugen på att delta i denna. Skriva novell är ju fantastiskt kul.

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att skriva noveller! Men har du läst deras bestämmelser?

  Om Centuria väljer att publicera materialet så utgår vinsten efter publicering. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinstsummans storlek bestäms utifrån materialets längd där det högsta beloppet betalas ut för en novell som omfattar ca 18 000 ord.

  Iom att beslut om publicering har fattats så övergår de fullständiga rättigheterna till materialet till Centuria, vilket inkluderar bla men inte uteslutande:
  -All upphovsrätt samt publiceringsrättigheter
  -Rätt att redigera materialet samt att ta bort eller lägga till delar
  -Alla rättigheter till persongallerierna
  Dessa rättigheter upphör efter 10 år om materialet inte dessförinnan har publicerats. Om materialet publiceras tillfaller alla rättigheter Centuria utan övre tidsbegränsning.

  Ovanstående punkt gäller även fram till dess att insändaren skriftligen har blivit informerad om att Centuria har valt att inte publicera materialet. Dock som längst 2 år efter att materialet har mottagits av Centuria.
  Är detta normala villkor?

  SvaraRadera
 3. Jag har missat de här villkoren...låter ju väldigt hårt ! Och KONSTIGT !

  "Upphovsrätten ger i grunden upphovsmannen en total rätt att bestämma över sitt verk" [s.51, Upphovsrätt i reklam och media 2a uppl av Thomas Carlén-Wendels]

  Har du skickat in novell?

  Har du hittat info om när/om de gått vidare från deltävling 1?

  mvh,
  Sari

  SvaraRadera
 4. Nej, jag har inte skickat in någon novell, för jag blev lite sur över villkoren. De vill till och med ha alla rättigheter till persongallerierna! Helkonstigt!

  SvaraRadera
 5. Men vad innebär egentligen persongalleri (frågar en rookie). Jag skickade in en novell i deras tävling som jag insett i efterhand var helt kass, ångrar att jag skickade in den alls. Hade hellre haft den kvar och kunnat arbeta med den...

  SvaraRadera
 6. Johanna, jag uppfattar det som att om du har hittat på ett antal personer i berättelsen, exempelvis Pippi, Tommy och Annika, så kan du inte skriva andra berättelser och skicka till andra förlag med Pippi, Tommy och Annika, för Centuria äger den uppsättningen med romanpersoner.

  SvaraRadera