fredag 26 november 2010

Värmländska bokmässan

Idag var jag på Värmländska bokmässan i Karlstad. Den håller på i dagarna två och är en imponerande uppvisning av värmländskt författarskap och kulturarbete. Att jag gick dit idag hade en speciell orsak. Karina Johansson som nyligen debuterat med boken Bara en pärla skulle ju vara där. Hon sålde inte bara sin bok, utan medverkade även i ett litet scenprogram. Vi brukar ju vara inne på varandras bloggar och det var därför jättekul att få träffa henne i verkligheten, även om det var flyktigt. Jag kände för att ge henne en stor kram, av pur glädje över att få träffa en person vars författarmöda jag kunnat följa på hennes blogg, men så insåg jag att vi ju faktiskt aldrig mötts förut, så jag behärskade mig ;)
Men jag köpte naturligtvis hennes bok, som hon signerade. Det ska bli jättespännande att få läsa den.
Egentligen skulle jag ha varit ute och arbetat, men jag skolkade några timmar. Jag berättade för Karina att jag har provisionslön, så det fanns en risk att jag inte skulle få någon lön idag, eftersom jag var och lyssnade på henne istället för att jobba. Men jag sålde faktiskt ett larm senare på dagen, så det gick bra det också :D
Vid scenframträdande fick vi veta vad Karina arbetar med till vardags. Hon är journalist på Fryksdalsbygden. Det hade jag inte en aning om. Där arbetade jag på 1990-talet. Det tyckte jag var kul att vi hade den kopplingen.
Jag är verkligen glad för Karinas skull. Men nu vill jag också bli publicerad!

5 kommentarer:

 1. Så kul! Önskar att jag kunde varit där, men jag fick nöja mig med att vara med på bloggturnén istället :-D

  Kramar från mig <3

  SvaraRadera
 2. Det är så kul när man har hängt med i någons blogg, om inte från början, så i alla fall ett tag; och det sen resulterar i ett bokkontrakt. Jag träffade Karina på bokmässan i GBG förra året.

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för att du också snart blir publicerad :)

  SvaraRadera
 4. Robert! Vi tar kramen nästa gång :)
  Gillar människor som är positiva och som har lätt för att skratta, och jag märkte direkt att du är en sån!

  Tur att du lyckades sälja ett larm. Annars hade jag fått dåligt samvete :))

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Anneli, tack! Jag hoppas du har turtummar ;)

  Karina, Cheers looking at you kid! :)

  SvaraRadera