torsdag 11 augusti 2011

Juloratoriet

Juloratoriet av Göran Tunström är en svensk klassiker, trots att den kom ut så sent som 1983. Den har stått bortglömd i min bokhylla, sedan jag köpte den på rea för flera år sedan, men nu äntligen har jag läst denna bok av den store värmländske författaren. Tidigare har jag läst Prästungen.

Det är en roman om tre generationer av en familj, där de olika delarna ibland inte verkar höra ihop, men författaren väver ihop berättelserna till en helhet. Människors öden förändras i grunden av små, banala händelser, som att exempelvis en cykelkedja åker av. Språket är mycket rikt, vilket gör boken läsvärd. Lättläst är den kanske inte hela vägen, men ändå en bok som jag längtade tillbaka till när jag lagt den ifrån mig för att sova.

För denna roman belönades Göran Tunström med Stora romanpriset och Nordiska rådets litteraturpris.

3 kommentarer:

  1. Har Du sett filmen?..... rekommenderar varmt.
    Hälsningar från Lappland

    SvaraRadera
  2. Jag har inte sett filmen, men borde nog göra det.

    SvaraRadera
  3. Hälsningar....

    Kolla in dessa kreditkort idag.
    Jag heter Joseph Eric från Ohio. En framgångsrik företagare och far. Jag fick ett av dessa redan programmerade kreditkort som gör att jag kan ta ut högst €7,500 euro dagligen i 30 dagar. Jag är så glad över dessa kort för jag fick mina förra veckan och har redan använt den för att få €45,000 euro. Frank Carlos från e-post: atmgeniuslinks@gmail.com delar ut dessa kort för att stödja människor i alla typer av ekonomiska problem. Jag måste vara uppriktig mot dig, när jag såg annonsen trodde jag att det var olagligt och ett lur, men när jag kontaktade Frank Carlos bekräftade han för mig att även om det är olagligt, kommer ingen att fånga när de använder dessa kort eftersom de har har programmerats för att inaktivera varje kommunikation när den har satts in i en ATM (Automated Teller Machine). Om intresserad kontakta honom så snart som möjligt E-post: atmgeniuslinks@gmail.com

    WhatsApp: +1-781-656-7138.

    SvaraRadera