lördag 6 augusti 2011

Banker alltså!!!


I förra veckan, på löningsdagen, bestämde sig en bankomat för att svälja mitt Visakort. Morr! Nåväl, jag fick ringa Handelsbanken och be dem att fixa ett nytt åt mig. Det skulle de göra, men damen/tjejen som jag talade med föreslog att jag skulle skaffa ett allkort. Då skulle jag få bonus.

Ja ja, jag gick med på det. Jag var tvungen att vänta lite längre på mitt kort, för de skickade blanketter till mig som jag skulle fylla i. Så fick jag kortet och sedan fick jag ringa telesvar och aktivera kortet. En dag senare kom koden.

Igår skulle jag handla på Ica Maxi. Men när jag drog kortet kom det upp texten "Medges ej". Jag gick till bankomaten, men fick upp ett besked att min bank inte medgav uttag. Jag visste ju att jag faktiskt hade en hel del pengar på kontot, så det var väldigt mystiskt.

Idag ringde jag bankens kundtjänst för att få veta vad de höll på med. Då fick jag veta att mitt nya kort inte kunde kopplas till mitt lönekonto! De hade öppnat ett nytt Allkonto till mig, vilket givetvis var tomt. Bankens handläggare förklarade för mig att jag var tvungen att föra över pengar från mitt lönekonto till allkontot för att kunna använda bankomatkortet. Samtidigt berättade han att jag, med mitt nya kort, aldrig kommer att kunna få se hur mycket pengar jag har kvar när jag tar ut pengar.

Han föreslog att jag skulle ordna med en automatisk överföring varje månad till mitt allkonto. Men, invände jag, jag vet ju inte i förväg hur mycket pengar som kommer att finnas kvar på mitt lönekonto sedan jag betalat räkningarna via internetbanken. Om jag då skickat över för mycket pengar till allkontot, så kan jag ju inte betala räkningarna!

Att jag inte kunde få se hur mycket pengar som finns kvar på kortet tycker jag också är konstigt, men det berodde nog på att de egentligen inte vill att jag ska ta ut några kontanter. Jag förklarade då att det ju faktiskt finns massor av ställen som inte tar emot kort, utan bara vill ha kontanter.

Grinigt sade jag också att bankerna ju har sagt till oss kunder att vi inte är välkomna in på bankkontoret. De vill inte se oss där. Det är ju därför som vi hänvisas till en automat på utsidan. Då ska jag väl kunna ta ut pengar där och se vad som finns kvar.

Nädå, nu förväntas jag ständigt och jämt ringa till telesvar och föra pengar fram och tillbaka mellan mina konton. De har alltså gjort det betydligt svårare för mig, och detta lurade de på mig genom att tala om någon form av bonus.

Handläggaren berättade att det ju var möjligt för mig att byta tillbaka till ett vanligt bankomatkort, men då tar det ju ett tag förstås...

Å, vad jag tycker illa om banker! Åtminstone just nu!

2 kommentarer:

  1. Usch, vad jobbigt sånt är!

    För några år sedan råkade jag ut för att jag fick påminnelser om att mitt bostadslån inte betalats som det skulle. Det visade sig att räntan inte kunde dras från mitt lönekonto (vilket jag trodde) utan måste gå via ett annat konto...skitjobbigt, men nu orkar jag inte byta bank!

    SvaraRadera
  2. Bankerna har vi fått för våra synders skull. De tar ju till och med betalt för att låta oss ha bankomatkort för att kunna använda våra egna pengar, som de disponerar utan att betala någon ränta till oss!

    SvaraRadera