torsdag 29 maj 2014

Kaffe med rån

Jag fick Catharina Ingelman-Sundbergs bok Kaffe med Rån av min äldsta dotter i födelsedagspresent. Mycket snällt av henne, annars hade jag nog inte kommit mig för att köpa den.
Boken handlar om ett gäng gamlingar på ett vinstdrivande äldreboende, som tröttnar på att bli illa behandlad. Det måste vara bättre att sitta i fängelse än att bo på äldreboendet Diamanten. Därför börjar de planera brott, som ska få in dem i fängelset.
Detta lyckas de med, men fängelsetillvaron är inte lika bra som de föreställt sig. Därför börjar de snart att planera nya brott, som ska ge mycket pengar, men utan att de åker fast. De ska utföra "det ultimata brottet."
Denna bok är väl kanske inte någon "bladvändare" som man längtar hem till, men den är ändå småmysig. Det är roligt att följa Märtha, "Snillet", "Krattan" och de andra i pensionärsligan. En bok som helt klart duger till hängmattan i sommar.

2 kommentarer:

  1. Den är helt galet framgångsrik, såld till över 30 länder, på 22-23 språk; senast på arabiska. Jätteroligt för den ödmjuka författaren som ju var med i Karlstad:)

    SvaraRadera
  2. Visst minns jag henne från Karlstad, även om jag mest kollade in en annan mycket framgångsrik författare :))

    SvaraRadera