söndag 20 september 2009

Det här är inte riktigt friskt!

Jag läser i Expressen idag om Alia Khalifa, en kvinna bosatt i Sverige som kämpar för sin rätt att gå klädd i ett tält (niqab). Det är något som hon menar att hennes gud kräver av henne. Hon studerar nu till barnskötare, och tror tydligen att det ska vara möjligt för henne att arbeta samtidigt som hon befinner sig i tältet.

I Dagens Nyheter kan vi vidare läsa att Alia Khalifa förvisso inte tänker bära niqab när hon är tillsammans med barnen. Samtidigt säger hon att det inte får finnas någon manlig personal och att man inte kan ringa in manliga vikarier. Barnens pappor får vänta utanför medan Alia klär om.

Men vad är det här för stolliga, primitiva sedvänjor? Kvinnor ska gå klädda i tält för att de inbillar sig att Gud vill det? Det där är ju bara påhitt av män! Muhammed (mannen som hittade på islam) hade ju en syn på kvinnor som lämnar en hel del övrigt att önska. Han var ju pedofil, och gifte sig med Aysha när hon var sex år och "fullbordade äktenskapet" när flickan var nio!

För mig får folk ha vilken religion de vill, men inte ska vi kasta bort allt jämställdhetsarbete och tvinga tillbaka kvinnorna hundratals år tillbaka i tiden. Det är nog dags att muslimerna börjar göra sig av med åtminstone de värsta av Muhammeds alla dumheter.

Om jag förstått saken rätt, så ska muslimska kvinnor täckas över för att männen annars blir alldeles stolliga av upphetsning. Vore det inte mycket enklare att sätta en bindel för ögonen på deras bröder och söner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar