lördag 24 oktober 2009

En speciell metod

Jag har en speciell metod för att kunna skriva 1000 ord om dagen utan att fuska. Jag har nämligen en speciell vän, som betyder mycket för mig. Varje kväll skriver jag till henne och berättar hur många ord jag har skrivit. Det är inte så att hon kräver av mig att jag ska skriva, utan det är jag själv som sätter press på mig. Jag vill ju inte behöva erkänna för henne att jag inte skrivit de ord jag har lovat.

5 kommentarer:

 1. Imponerande att du lyckas med dina föresatser! Blir nyfiken på hur du bär dig åt rent praktiskt, skriver du tusen ord på ett bräde, eller tusen ord under en dag? Några särskilda strategier för att hitta skrivtid, fasta skrivrutiner, eller skriver du när tillfälle ges?

  Våran prost

  SvaraRadera
 2. Det varierar om det blir på ett bräde, eller uppdelat på flera tillfällen under dagen. Det beror helt på skrivtiden. Tyvärr har jag inte alltid möjlighet att bestämma en särskild skrivtid, utan jag skriver när tillfälle ges. Ibland inte förrän tämligen sent på kvällen...
  Men jag vill inte gå och lägga mig förrän jag har nått de tusen orden. (Kan naturligtvis vara 970 någon gång, om det känns naturligt att sätta stopp just då.)

  SvaraRadera
 3. Det ger onekligen en positiv press. Själv gav jag mig en egen deadline och det funkade också.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Tack för informationen!
  Känns inspirerande, och grattis till att du lyckas hålla din dagliga deadline!

  Våran Prost

  SvaraRadera
 5. Det där är en bra idé. Jag borde sätta upp en sådan limit för mig också. Dessutom kanske jag blir tvungen att gå någon annan stans. Till biblioteket t.ex. Jag har ju trots allt en liten bärbar.

  Bättre skriva något dåligt än inget alls, brukar jag ju själv säga.

  SvaraRadera