fredag 6 november 2009

Värmländska bokmässan


Idag var jag på Värmländska bokmässan på Värmlands Museum. Där fick jag mina exemplar av den värmländska novellantologin, som blev resultatet av Föreningen Värmlandslitteraturs novellpristävling. Min novell var ju en av 14 som fick komma med. Det hade kommit in cirka 100 bidrag. Så nu kan jag bläddra i en bok, där en av mina noveller finns med :)
Antologin heter Där himlen börjar, och ni ser den på bilden ovan.
Jag träffade på en före detta journalist, som nu arbetar som offentlig byråkrat. Han blev synnerligen förvånad när han insåg att jag hade fått med en novell. Han hade nämligen själv skickat in ett bidrag, och det hade även en kollega till honom gjort (som också är före detta journalist) och deras noveller hade inte blivit antagna. De hade varit så förvånade över att deras bidrag inte hade blivit utvalda, och än mer förvånad blev han när jag hade fått min novell antagen. Det tyckte jag faktiskt var ganska så oförskämt sagt, vilket jag även påpekade för honom. Men jag vet inte om han insåg detta, för när vi skiljdes åt sade han att det verkligen var en "skräll" att jag hade fått med en novell.
Jag var lite irriterad, men sedan insåg jag att jag kan strunta i att vara det. Min novell kom med för att den var bättre än deras noveller. Hans problem är att han har en skev självbild.
Skulle någon av er till äventyrs vilja läsa min novell, som heter Jag saknar dig redan, så hör av er, så skickar jag den som ett worddokument. Den är på nära 4000 ord, så den är för lång för att publicera på bloggen, tycker jag.

12 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja, det var inte lite fräckt av honom att säga så! Desto häftigare då att du kom med!!! Skulle vara jättekul att läsa den!

  Grattis förresten, till att din novell blev antagen! Bra jobbat, sträck på dig!

  Snälla, berätta mer om mässan! Jag är så ledsen över att inte kunna vara där!

  /Karina

  SvaraRadera
 2. Jag skickar den gärna till dig, men då måste jag ha din mejladress. Jag hittar den inte på din blogg. Du kan mejla mig din adress på skrivrobert(at)hotmail.co.uk.

  SvaraRadera
 3. Skit i att gubben var dum! Du ägde över honom och fick med din novell i boken. Nästa gång "skräller" det till igen och du får andra alster utgivna! :-)

  SvaraRadera
 4. Ha ha, tack Anonym. En underbar kommentar!

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Boken ser fin ut. Kul att se den. Ser fram emot att läsa din och andras noveller i den. Jag får mina exemplar senare då jag inte hade möjlighet att komma på bokmässan.

  Tror det kan vara bra att vara lite ödmjuk inför juryns val. Det är antagligen inte något lätt jobb när noveller kan vara bra (och dåliga) på olika sätt. Men nu har juryn gjort sitt val och jag (och du) får lov att vara glada över det, och jag tror vi ska unna oss ett grattis till varandra.

  Niklas

  SvaraRadera
 6. Hej Niklas!
  Har du googlat dig hit? :)
  Jag håller på att läsa antologin, men har inte hunnit fram till din novell än. Jag ska läsa den med stort intresse, och säkert med stort nöje.
  Vi ska absolut unna oss att glädja oss för egen skull och för varandra. Om jag inte hade fått med min novell, så hade det inte varit någon katastrof. Det hade inneburit att juryn tyckt att andras bidrag var bättre. Jag berättade det bara som ett exempel på folk som inte har någon självdistans. Man får nog se till att vara en erkänd författare, innan man uttrycker förvåning över att man fått ett bidrag refuserat...

  SvaraRadera
 7. Grattis.
  Avundsjuka människor är icket värda en endaste tanke enligt mej!
  Gläd dig åt att du skrivit en bra novell.

  SvaraRadera
 8. Tack Inger, och du har så rätt.

  SvaraRadera
 9. Hej och Grattis! Vad fin boken ser ut. Jag väntar otåligt på mina exemplar eftersom det är första gången jag fått något publicerat. Ser fram emot att läsa alla bidrag.
  Mvh
  Marie-Louise

  SvaraRadera
 10. Hej Marie-Louise!
  Så du har googlat hit? :)
  Jag gillade din berättelse "Sockerdricka och kaffetårar".

  SvaraRadera
 11. Jag skulle tycka att det vore intressant att läsa din novell!

  E-posta den gärna.

  torbjorn_wester elefantsnabel hotmail.com

  Jag förstår på sätt och vis journalistens reaktion. Han är ju van vid att det han skriver blir antaget och publicerat. Det skapar utan tvekan en viss "elit"-känsla.

  Han får väl försöka vänja sig vid att inte vara bäst jämt... :-)

  SvaraRadera
 12. Torbjörn, novellen kommer på mejlen.
  Jodå, det är nyttigt att få vänja sig vid att inte alltid vara bäst. Kejsaren behöver slaven på vagnen, som påminner honom om att han är dödlig.

  SvaraRadera