onsdag 11 augusti 2010

Nutidsnovellen 2010-2011

En ny liten tävling har dragits igång av Duo Dito Förlag och Manusassistans.

Duo Dito Förlag och Manusassistans inbjuder till månadsmästerskap i novellskrivande under september 2010-maj 2011. Varje månad utmanar vi dig att skriva en nutidsnovell inspirerat av ett litteraturhistoriskt tema. Månadsbidragen bedöms av en oberoende jury som består av initiativtagare Anders Textorius i samarbete med litteraturvetenskapliga institutionen på Linköpings Universitet.

·         Månadsmästaren får ett skriftligt omdöme av juryn och sin novell publicerad på Duodito-webben under nästkommande månad och under finalmånaden.
·         Alla åtta Månadsmästarna kvalificerar sig till en publik finalomröstning som kommer att äga rum i maj 2011.
·         De vinnande novellerna kommer också att publiceras i antologin ”Nutidsnovellen 2010/11” som ges ut på Duo Dito Förlag efter finalen. *
·         I finalen utses årets Nutidsnovellmästare som - förutom äran - dessutom kommer att få ett hemligt pris.

Månadsmästare och nästa tävlingstema meddelas på www.duodito.se den 15:e varje månad. Så vad väntar du på? Vässa pennan, trimma tangentbordet och sätt igång att skriva ditt bidrag!

Temat i september är "Liv och död."
(Tipstack till Skrivarpiskan)

2 kommentarer:

  1. Jag har skickat in en liten novell och tänker nog fortsätta göra det om tema stämmer framöver. Är lite nyfiken på nästa omgångs tema!

    SvaraRadera
  2. Jag har också skickat in en novell öven om jag inte vet hur "barock" den är... ;-)
    Skriver mindre i min blogg nu, men mer på min facebookskriva om skrivandet (Tröst för ett knytt) om någon känner för att titta in...
    MvH Eva

    SvaraRadera