fredag 13 december 2013

Bokbloggsjerka 13-16 december

Bokbloggsjerka från Annikas Litteratur- och kulturblogg. Den här gången är frågan:
Vilken författarduo tillhör dina favoriter?

Svårt, men jag slår ett slag för ungdomsboksförfattaren Sivar Ahlrud. Det var en pseudonym för Ivar Ahlstedt och Sid Roland Rommerud. Tillsammans skrev de Tvillingdeckarna. Jag älskade böckerna om enäggstvillingarna Klas och Göran som löste deckarfall tillsammans med sin kusin, plugghästen Hubert Norlén.
Jag har läst någonstans att det hände att de båda författarna satt i var sitt rum och skrev vartannat kapitel. Då och då ropade till varandra och berättade vad som hade hänt. En intressant skrivmetod tycker jag ;)

7 kommentarer:

 1. Låter som ett något annorlunda sätt att skriva en bok :) Konstigt nog så läste jag inte de här böckerna när jag var ung.

  SvaraRadera
 2. Just det - tvillingdeckarna. Dem minns jag!

  SvaraRadera
 3. Roligt vetande. Visste inte detta om tvillingdeckarna.

  SvaraRadera
 4. Blir lite nostalgisk för det var ett tag sen jag läste tvillingdeckarna.

  SvaraRadera
 5. Verkligen ett udda sätt :) när man säger ungdomsböcker kom jag ju på Anders Jacobsson och Sören Olsson. Ju mer man surfar runt ju fler kommer man på, från början var jag helt bland i huvudet :)

  SvaraRadera
 6. Åhh, tvillingdeckarna, jag älskade dem när jag var ung! Läste allt jag kom över! Hade ingen aning om att det var en duo som skrev, tänk vad jag fick lära mig nu!

  SvaraRadera
 7. Grattis! Du vann Boktjuvens 2-års utlottning! Maila mig på mrs@seasword.com så skickar jag (det digitala) presentkortet.

  SvaraRadera