fredag 28 mars 2014

Bokbloggsjerka 28-31 mars

Bokbloggsjerka från Annikas Litteratur- och kulturblogg. Den här gången visar hon en bild (se ovan) på en tatuering med ett litterärt citat och frågan är:
Är det här något som du skulle kunna tänka dig att göra? Vad skulle det i så fall bli, och inte minst, var på kroppen skulle du placera konstverket?

Jag tänker över huvud taget inte tatuera mig. Jag förstår inte hur detta har kunnat bli modernt. Kanske beror mitt motstånd på att jag är såpass gammal att jag förknippar tatueringar med sjömän och kåkfarare.
Men trots detta kan jag väl vara med och leka i tanken. Jag tror att det skulle få bli "42" till vänster på bröstkorgen, över hjärtat. Enligt "Liftarens guide till galaxen" är ju 42 meningen med livet.

12 kommentarer:

 1. tänk, jag skulle tro det var skonummer, för det har en tatuerat på armen.

  SvaraRadera
 2. Hrm, intressant. Jag kopplar "42" till Liftaren också, även om jag inte har lyckats ta mig igenom alla böckerna. Kunde ju vara lite coolt.

  SvaraRadera
 3. Då fick jag lära mig något nytt, intressant. Jag har inte läst Liftarens guide till galaxen och hade nog förknippat 42 med något annat...

  SvaraRadera
 4. 42 är en perfekt tatuering tycker jag, även om jag själv inte vill ha någon. Men den skulle ju på något sätt bara betyda något för dem som läst boken, fräckt.

  SvaraRadera
 5. 42 är en utmärkt tatuering och lagom mycket :).

  SvaraRadera
 6. Jag har många tatueringar och jobbar som sjuksköterska med äldre. Det händer allt som oftast att de visar sina gamla sjömanstatueringar. Sånt är kul!

  SvaraRadera
 7. T.o.m. jag som inte läst boken vet varifrån citatet kommer :-)

  SvaraRadera
 8. 42 är inte så dumt... Men tror jag hoppar det där med tatueringar överhuvudtaget...

  SvaraRadera
 9. Jag har fem tatueringar gjorda och flera i tanke som jag vill göra. Men ingen text, tänk om tatueraren skulle stava fel... Fast just 42 har jag haft som idé...

  SvaraRadera