måndag 7 juli 2014

Det är klent med mig

Jag skriver alldeles för lite på den här bloggen, men nu är det nog sämre än någonsin. Det är nämligen lite klent med mig.
Förra lördagen fick jag nämligen en stroke. Jag vaknade mitt i natten och hade ont i huvudet. Jag gick upp för att ta ett par alvedon, men nådde aldrig köket. Istället gick jag in på toa och funderade en stund. Kände mig inte bra och försökte gå tillbaka till sängen. Det var inte det lättaste, för benen ville inte riktigt bära mig. Jag nådde dock sängen och lade mig ned och funderade lite till. Det spirrade i högerhanden och högerfoten och sådana symptom har jag läst om, så jag väckte frun och sade att jag misstänkte en stroke. Hon ringde efter ambulans och jag hamnade på sjukhuset.
Där har de konstaterat att jag har fått en propp i hjärnstammen. Jag är inte förlamad och språket är inte påverkat. Däremot är balansen usel, varför jag sitter i rullstol. Dessutom har jag dubbelseende, så jag måste blunda med ett öga när jag skriver det här.
Men det kunde vara mycket värre. Min skräck är att få en stroke som gör att jag inte kan tala eller skriva.

7 kommentarer:

 1. Men Robert, vad förfärligt trots den positiva utgången (för jag antar att du kommer att bli helt återställd?)
  Vilken tur att du förstod vad det var!
  Krya på dig,
  kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läkarna kan inte säga om jag blir helt återställd. Det är för tidigt att säga. Det är bara att vänta och se.

   Radera
 2. Krya på Dig. Hälsningar
  Ina och S-O

  SvaraRadera
 3. nej men snälla nån, sköt om dej!

  SvaraRadera
 4. Oj! Jag läste ditt meddelande från idag, den 4:e augusti, och insåg att jag verkligen missat något. Gick tillbaka och hittade det här inlägget.

  Vilken enorm tur att du kände till tecknen på stroke! Krya på dig!

  SvaraRadera