fredag 24 oktober 2014

5AM-rörelsen? Suck!

En del människor går på allting. Framför allt stockholmare förstås, men dumheterna brukar efter ett tag sprida sig ut över landet. Kaffe latte och sånt där ni vet...
Idag läste jag i Nya Wermlands-Tidningen om en kvinna som heter Dorotea Pettersson, och som presenteras som författare och tidsproffs. Tidsproffs?!
Hon ligger bakom "5AM"-rörelsen i Sverige, vars anhängare ägnar morgonens första timme åt motion, dagsplanering och kunskapsinhämtning. Man ska alltså gå upp i svinottan för att planera dagen.
Metoden ska bland annat få oss att slippa oro kring vem som hämtar på dagis eller handlar inför middagen, sägs det i artikeln.
Men för det första kan man ju lika gärna planera dagen kvällen före, istället för att gå upp extra tidigt. Man behöver inte följa morgonfascisternas råd för att kunna planera.
För det andra begriper jag inte varför man ska handla inför middagen varje dag. Det måste definitivt vara ett Stockholmspåhitt. Vi andra veckohandlar, och då finns det man behöver hemma. Inte sjutton kan man springa till affären varje dag för att handla middagsmat!
Det är kanske därför man ser reklam på TV om att få middagsmaten i en färdig kasse från olika företag. Jag har aldrig förstått det där tidigare. Men det kanske är så att stockholmarna saknar frysbox och därför brukar handla varje dag. Då kanske det kan vara skönt att få maten levererad vid dörren. Min familjs mat finns i kylen och frysen, så vi behöver inte få en matkasse hemskickad varje dag. Inte heller behöver vi gå upp extra tidigt för att planera dagens inköp.

1 kommentar: