tisdag 9 december 2008

Vad står Svenska Kyrkan för?

CD-skivor går inte bra i Svenska kyrkan. Heliga Trefaldighets församling i Kristianstad har ingripit med kraft.
Men i Umeå stadsförsamling anställer man en troende muslim (!) för att tillsammans med en präst arbeta i ett projekt i skolorna. Läs här. Som bekant var Muhammed en falsk profet enligt kristen uppfattning, men det har man tydligen inte kläm på i alla församlingar inom Svenska kyrkan. Jag tycker att vi ska respektera islam och alla andra religioner, men jag tycker också att Svenska kyrkan borde respektera kristendomen. Muhammeds massakrer mot judar, hans sexövergrepp mot barn och hans förnekande av Kristus som Guds Son visar att han inte på något vis representerade samma Gud som den Jesus predikade om. Men Svenska kyrkan bekymrar sig över cd-skivor.
Varför i all världen ska jag betala flera tusen kronor om året till en kyrka som inte tycker att den kristna kyrkan står för ett unikt sanningsbudskap? Någon som kan ge ett tips på någon kyrka i Sverige som faktiskt tror på Trosbekännelsen?

2 kommentarer:

  1. www.filadelphia.org tror på Jesus och trosbekännelsen

    SvaraRadera
  2. Svenska kyrkan spretar det måste man inse. Det är en väldig spridning av vad man anser och vad man gör.

    Men mitt i detta kaos kan man urskilja ett och annat som kan vittna om Gud. Det är väl det som är strykan. Det är inte likriktat, det finns ingen tros-polis... agnarna och vetet får växa tillsammans. Tids nog kommer det att visa sig vad som var fruktbart.

    SvaraRadera