torsdag 24 april 2014

Bröllopsnoja

Läste en artikel i DN om kostnaderna för ett bröllop. Där står det att ett bröllop i genomsnitt går på 90.000 kronor! I genomsnitt. Många bröllop går på mycket mer.
Men varför? Tittar folk för mycket på amerikanska filmer med fantastiskt påkostade bröllop? Jag är ganska säker på att den vanlige, fattige amerikanen inte alls har så kostsamma bröllop. Det kan nog bli en snabbvigsel i Las Vegas.
Men det är Hollywood som ger oss mallen för hur ett bröllop ska se ut. Det är därför som det finns svenska brudpar som blir förbannade när kyrkan inte vill att bruden förs in av sin far till altaret, för brudparet tror att det är en gammal tradition.
Skulle vara kul att veta vilka i Sverige det är som drar upp kostnaderna för bröllopen. Kan det vara de odrägligt rika i Saltsjöbaden? Fredde och Mickan?

1 kommentar:

  1. jag har också undrat. Sonen gifte sig i höstas, det blev "budgetbröllop", ändå fick fyrtio personer äta sig mätta. Maken och jag hade inte fest förrän vi firade att vi varit gifta 30 år, pärlbröllop. Vi hyrde en fyr... med barn och barnbarn, och barnen fick laga maten (som vi betalade :)

    Det är väl liknande med studentkalas, kan bli ganska dyrt, bättre att fira när man fått sitt första jobb...

    SvaraRadera