fredag 25 december 2015

I Tomtens säck

Igår var det julafton, och vad kan Tomten ha haft med sig i säcken? En hel del faktiskt, men här nöjer jag mig med att berätta om böckerna. Det var två fackböcker och en skönlitterär bok.

Först vill jag nämna Hus i Karlstad genom konstnärens ögon. Det är en hel massa hus i Karlstad, som konstnärinnan Jessica Stuart-Beck har avbildat. En riktigt fin bok, men det är kanske en sådan bok som man inte köper till sig själv utan man köper den som present till någon annan. Lustigt nog tyckte jag att den var så fin att jag köpte den till min bror i födelsedagspresent. Han hade också sett boken i bokhandeln och tyckt om den. Därför köpte han den till mig i julklapp. När han fick sin födelsedagspresent hade han redan köpt julklappen till mig, så vi köpte dem helt oberoende av varandra. Och därför har vi båda all anledning att vara nöjda med vad vi fick.

Nästa bok är också en julklapp från min bror. Julens symboler av Helen Egardt. Den ser jag fram mot att läsa. Den innehåller korta illustrerade kapitel som berättar om bakgrunden till julkärven, misteln, lussekatten och mycket annat.

Även den skönlitterära boken blev jag glad åt. Det var Sofie Sarenbrants Avdelning 73. Den har jag sett omnämnd på många bokbloggar och funderat på att köpa. Jag fick den av min fru. Vi skriver inga önskelistor till varandra, så det har hon valt helt fritt. Roligt att det blev en bok jag faktiskt funderat på att skaffa. Hon kanske känner mig efter 18 års äktenskap...
Detta är den fjärde fristående deckaren om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag har inte läst någon av dem tidigare.
[Tänk, det här blev ju faktiskt en tematrio alldeles på egen hand :)]

6 kommentarer:

 1. Visserligen bor jag inte i Karlstad, men jag har en hel del släkt där. Boken med de fina husen ser otroligt vacker ut på omslaget! Förstår att både du och brodern blev glada över den.

  Julens symboler låter också intressant. Jag har några liknande, men kanske den du fick är lite bättre än mina - som jag känner är onödigt enkla, nästan som om de förklarar för ett litet barn. Jag tycker det är kul att läsa om gamla traditioner och upprinnelsen till dem.

  Sarenbrandts bok är jag däremot inte alls avundsjuk på, för hon skriver verkligen dåligt. Tycker jag, då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag tycker bättre om Sarenbrandt. Men jag brukar ha svårt för illa skrivna böcker.

   Radera
 2. Härliga klappar! :) Kul att du och brodern tänkte så lika :D

  SvaraRadera
 3. älskar lokalpatriotiska böcker ♥

  SvaraRadera