måndag 21 december 2015

Tematrio - Julklappstips i sista minuten

Lyrans Noblesser har en tematrio, som denna gång handlar om julklappstips i sista minuten. Så här skriver Lyran: Så här dan före dan hoppas jag att de flesta är klara med sina klappar, men de som är sent ute får lite tips i dagens trio. I år har jag köpt en bok till mig och ett par till dottern, men eftersom hon börjat läsa lite varstans på nätet avslöjas inget i förväg. Jag kan väl bara säga att en bok är en ny utgåva med bilder och i en annan finns det hästar. Min bok handlar om kärlek. Berätta om tre bra julklappsboktips!

Det är ju alltid knepigt att ge julklappstips när man inte har en bestämd mottagare. Därför utgår jag från mig själv. Vilka böcker skulle jag bli extra glad att hitta under granen?


Jag har läst de tidigare delarna i Jan Guillous romansvit Det stora århundradet. Därför skulle det inte vara så dumt att få den senaste delen, som heter Blå stjärnan.


Med tanke på årstiden, så kanske Juloratoriet av Göran Tunström kan vara något. Första upplagan kom 1983, men det ska nog inte vara omöjligt att få tag i ett exemplar.
Det var denna bok som gav Tunström Nordiska Rådets Litteraturpris 1984.


 Eller varför inte en juldeckare? Finns många att välja mellan, men det får bli en klassiker. Agatha Christies Hercule Poirots jul.

10 kommentarer:

 1. Det här var tre toppenbra tips. Guillous serie har jag men har inte börjat på ännu. Men de skall läsas för jag läser allt av Guillou.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker verkligen om den här Guillouserien och ser fram mot att läsa den senaste delen.

   Radera
 2. Agatha Christie kan aldrig bli fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, hon är ett säkert kort!

   Radera
 3. Svar
  1. Det gläder mig att du tycker!

   Radera
 4. Fin julklappstrio! Och där var den igen, Guillous bokserie... något att ta tag i nästa år kanske. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en förmåga att återkomma till den ;)

   Radera