lördag 18 juni 2016

Utmarker

Titel: Utmarker
Författare: Arne Dahl
Förlag Albert Bonniers Förlag (2016)
Antal sidor: 384

Utmarker är första delen i en ny serie av Arne Dahl. Detta kan man läsa på bokens baksida:

Hon heter Ellen Savinger och har varit försvunnen i tre veckor. Sam Berger fruktar att hon fallit offer för en seriemördare, men få av hans kolleger inom Stockholmspolisen vill lyssna; utan kropp, inget brott.

Så kommer Sam i kontakt med den undflyende Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram; plötsligt är även jägaren jagad, och i utmarkerna väntar en sanning som alltför många vill dölja.


Det dröjde ett bra tag innan jag riktigt fastnade för boken. I början var det lite rörigt tyckte jag. Men cirka hundra sidor in i boken var jag fast. Även om Dahl kan vara lite klicheartad i språket så har han verkligen lyckats få ihop en spännande kriminalhistoria. De sista kapitlen kunde jag nästan inte läsa fort nog. Jag ville ju så gärna komma fram till upplösningen.

Och det var en upplösning med överraskningar. Jag tänker inte avslöja ett endaste dugg om detta. Läs boken själva!

Men vet ni vad det värsta var? Efter 384 sidor hade man fortfarande inte fått svar på alla frågor. Boken avslutas med en riktigt saftig cliffhanger! Den infernaliske Arne Dahl inser givetvis att jag är tvungen att köpa hans nästa bok i denna nya serie när den nu kan tänkas komma ut! Varför gör han så mot mig?!

Kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 21: Läs en bok vars titel består av ett ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar