måndag 23 augusti 2021

Den andra systern av Peter Mohlin och Peter Nyström

Titel: Den andra systern

Författare: Peter Mohlin och Peter Nyström

Förlag: Norstedts Förlag 

Antal sidor:

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat tillsammans med systern Stella. Men när bolaget gör succé är det bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fly måste han en gång för alla göra upp med sitt förflutna - och då visar sig utredningen av mordet på Stella erbjuda en oväntad möjlighet. 

Den andra systern av Peter Mohlin och Peter Nyström är den andra John Adderley-deckaren. Den första heter Det sista livet. Jätteroligt att böckerna utspelar sig i Karlstad!

Den här boken är annorlunda. Från den första boken vet vi att Adderley har ett hot hängande över sig från en nigeriansk knarkliga i USA. Men nu får detta överraskande inverkan på hans arbete på polisen i Karlstad. Ska han tvingas förfalska bevis i en mordutredning för att skydda sig själv? Han ställs inför ett svårt dilemma och de val han gör är inte självklara.

Mohlin och Nyström skriver bra och det ska bli mycket intressant att få läsa nästa John Adderley-deckare. För det kommer väl fler?

2 kommentarer:

  1. Hej Robert. Om du vill recensionsläsa Nya tider på Flanagans, så mejla mig på asahellberg100@gmail.com

    /Åsa

    SvaraRadera