måndag 14 juni 2021

Det sista livet av Peter Mohlin & Peter Nyström

Titel: Det sista livet

Författare: Peter Mohlin & Peter Nyström

Förlag: Norstedts (2020)

Antal sidor: 473 

Dottern till vd:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas. Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett uppdrag i polisens cold case grupp om utreder det tio år gamla försvinnandet. Snart blir det tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse barndomens Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att hantera sina hemligheter.

Det sista livet av Peter Mohlin och Peter Nyström fick jag som födelsedagspresent i april tillsammans med tvåan i denna nya serie. Jätteroligt att få läsa en kriminalroman som utspelar sig i Karlstad!

Det är alltså en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley, och den är riktigt bra. Vi följer Johns arbete, som är mer komplicerat än man anar. Enligt den lokala polisen är det Johns halvbror som är huvudmisstänkt, men ingen känner till släktskapet. Vore det känt, skulle John omedelbart tas bort från utredningen. Det är inte helt lätt för John att under en ny identitet trampa runt i det minfält som han delvis själv har skapat.

Det är bra driv i romanen och jag vill hela tiden läsa "bara ett kapitel till". Som läsare är det omöjligt att räkna ut vem eller vilka som är brottslingarna. Boken erhöll Crimetime Award 2020 för bästa deckardebut. Boken avslutas med en ordentlig cliffhanger. Jag ser verkligen fram mot nästa bok i serien. Den heter Den andra systern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar