söndag 6 juni 2021

En smakebit på søndag - Det sista livet

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet denna vecka är bloggen Betraktninger - tanker om bøker. Boken jag läser nu heter Det sista livet och är skriven av Peter Mohlin och Peter Nyström.  

Dottern till vd:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas. Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett uppdrag i polisens cold case grupp om utreder det tio år gamla försvinnandet. Snart blir det tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse barndomens Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att hantera sina hemligheter.

Smakbiten är hämtad från sidan 158:

Efter en lunch i bilen var John tillbaka på polishuset. Han öppnade dörren till sitt rum och såg genast röran på skrivbordet. Ett tjugotal kaffekoppar täckte bordsskivan och det luktade unket av gammal mjölk. Budskapet var tydligt. Kollegorna tyckte att han misskötte sin köksvecka och det här var sättet de visade det på.

John svor högt och gick genast ut i det gemensamma köket. Han rotade i lådorna och skåpen tills han hittade en svart plastsäck. I den svepte han ner alla kopparna från skrivbordet och dumpade byltet i containern på parkeringen.

10 kommentarer:

 1. Den här författarduon är jag nog allt lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. De här boken syns lite här och var, verkar spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tycker ju att det är så roligt med en deckare som utspelar sig i Karlstad!

   Radera
 3. Den här serien gillar jag, har läst bägge böckerna. Och de utspelar sig ju i Karlstad :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bägge, men har bara hunnit till den första boken. Kul att mycket utspelar sig i Karlstad med omnejd.

   Radera
 4. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författarna än.

  SvaraRadera
 5. har inte läst något av dessa författare. tack för smakebiten! nu kan du lämna din länk hos astridterese!

  SvaraRadera