söndag 21 februari 2010

Vad då skräll?


I Melodifestivalens tredje deltävling fick gruppen Timoteij flest röster och gick direkt till finalen i Globen. I tidningarna kan vi nu läsa att gruppen "storskrällde." Hur gör man när man skräller i Melodifestivalen? Det borde betyda att man slår ut en massa favoriter. Men hur vet man att ett bidrag är mer favorit än ett annat. I OS förstår jag hur det fungerar. Den som vunnit många tävlingar den gångna säsongen är en större favorit än den som har hamnat långt ned i resultatlistan. Men i Melodifestivalen?!
Beror inte detta ständiga tjat om "skräll" i Melodifestivalen på att Anders Nunstedt på Expressen och alla andra "musikexperter" på tidningarna helt enkelt inte har så mycket koll som de tror? Gruppen Timoteij har väl inte vimlat på de kändisfester där musikjournalisterna finns, och därför har ingen räknat med dem. Vad vet väl nollåttajournalister om musiklivet i Skara?

Snyggt jobbat tjejer, säger jag. Er seger var en nyttig läxa för de självutnämnda musikexperterna på tidningsredaktionerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar