lördag 24 november 2012

En antologi minsann

Skrivcoachen m.m. Ann Ljungberg anordnade en novelltävling under hösten. Jag nämnde den här. Temat var "Att leva sin dröm". Naturligtvis skickade jag in ett bidrag.
102 bidrag kom in och nu har Ann valt ut 30 stycken som kommer med i antologin. Läs här. Och tänk, mitt bidrag kom med. Det tycker jag är jättekul.

Annejons skrev i en kommentar till mitt inlägg nedan om Tradera att hon just hittat min blogg och att det var kul med en manlig skrivblogg. Jag hade inte tänkt förut på att det kunde vara "könsrelaterat" att ha en skrivblogg, och funderade på om det kunde bero på att bloggande skulle kunna vara en "kvinnlig" grej. Många författare är ju trots allt män, så det borde kunna finnas fler män som bloggar om sina vedermödor. Men nu ser jag listan på de 30 novellförfattarna som kommer med i antologin, och av dessa är 26 kvinnor och bara 4 (!) män. Jag undrar vad det kan bero på.

6 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att din novell kom med!!! Stort Grattis!!! Härligt! Kanske du kan utveckla den novellen till ett längre manus och skicka in den till ett förlag, de kanske också nappar på den!

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Eller kanske jag ska satsa på novellsamlingar...

  SvaraRadera
 3. Ja det måste vara jättekul att få komma med i antologin. Grattis!
  Jag har själv reflekterat i ett blogginlägg i våras, eller om det var i somras, över varför så få män bloggar om skrivande. Att skriva - eller ens blogga är ju egentligen inte enbart ett kvinnligt fenomen. Det tål att grubblas över :-).
  Jättekul att du tittade in på min blogg :-)! Du är varmt välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 4. Åsa, tack.

  Carola, jo det är kul. Men det där med det manliga och kvinnliga vad gäller bloggandet är faktiskt konstigt. Jag hittar nästan bara kvinnliga skrivbloggare, även om jag aldrig reflekterat över det tidigare.

  SvaraRadera