söndag 25 november 2012

Hemmets Journals novellpristävling

Tänkte bara påminna om att Hemmets Journal har utlyst en tävling där det gäller att skriva den bästa sommarnovellen. De vill ha en nyskriven novell med en kvinnlig huvudperson. Det är viktigt att novellen har en engagerande och spännande handling med trovärdiga huvudpersoner. Enda kravet när det gäller handlingen är att miljön är svensk sommar.

Första pris är 25 000 kronor, andra pris 10 000 kronor och tredje pris 5 000 kronor.

Önskvärd längd är 16 000 - 18 000 tecken inklusive blanksteg. Novellen skickas in anonymt. Man får alltså inte skriva sitt namn på novellen. Namn och adress ska bifogas i ett igenklistrat kuvert med novellens namn på utsidan. Novellen ska skickas in i pappersform.

Adressen är:
Hemmets Journal AB, 205 07 Malmö. Märk kuvertet "Novelltävling".

Senast den 1 december 2012 ska novellen vara dem tillhanda.

2 kommentarer:

  1. Oj så roligt, hoppas att det blir många som deltar. Jag tror det finns väldigt många författare i stugorna runt om i Sverige. Om inte timingen vore så knasig för min del skulle jag gärna delta men jag siktar ju på att få mitt manus klart att skickas till lektör före jul och då måste jag nog ha varje ledig stund till det. I alla fall de två närmaste veckorna är bokade för bokskrivande (ha ha det lät roligt :-))
    Ska du skicka in en novell? Det vore väl roligt om du gjorde det, du fick ju me den novell i antologin du berättade om nyligen...:-)

    SvaraRadera