måndag 21 januari 2013

Det där med månggifte

Ingen kan väl ha undgått diskussionerna kring Centerns nya idéprogram, där man bland annat föreslår att månggifte ska kunna tillåtas. Nu kommer det säkert inte med i det slutgiltiga programmet, men jag undrar ändå hur förslagsställarna har tänkt.
Det finns förvisso länder där en man kan ha flera hustrur, men jag utgår från att de radikala virrpannorna i programgruppen inte tänker sig att det ska vara könsbundet. Kvinnor ska väl kunna ha flera män. Och dessutom ska det säkert vara möjligt med samkönade äktenskap.
Tänk då att Adam gifter sig med Britta, Cecilia och Doris. Doris är dessutom gift med Erik och Felix. Felix är gift med Gustav. Gustav är förresten även gift med Cecilia.
Kalla mig gammaldags om ni vill, men är det verkligen till gagn för samhället och för individerna med en sådan äktenskapsröra? Äktenskapet blir ju totalt meningslöst, om man tillåter sådana här "korsvisa" giftermål eller vad man nu ska kalla det. Måste de här människorna verkligen gifta sig med varandra? Kan de inte gå med i nån förening istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar