onsdag 30 januari 2013

Men så löjligt!

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att Sveriges statister hotade med strejk efter att Babben Larsson skämtat om att de åt mycket bullar. På Aftonbladet lämnade jag en kommentar, som också hamnar på Facebook. Där skrev jag:
Att bli kränkt är Sveriges största folksport. Kvinnor känner sig kränkta, muslimer känner sig kränkta, negrer känner sig kränkta, medelålders män känner sig kränkta, frimärkssamlare känner sig kränkta och nu känner sig även statister kränkta. Jag kan ge mig på att den där halvätna bullen känner sig lite kränkt också.
Jag vill gärna citera Fritiof Nilsson Piraten: "Skriver man om synålar är det alltid nån enögd jävel som känner sig träffad."
Nu har jag fått ett meddelande från Facebook att min kommentar tagits bort eftersom den strider mot deras "gemenskapsregler".
Jag antar att det var någon som kände sig kränkt...

2 kommentarer:

 1. Att N-ordet är kränkande vet nog du också, Robert.
  Du är väl inte så gammal att du måste säga att du "alltid har använt det, och jag menar ingenting illa"?

  SvaraRadera
 2. Nej, men det var ju en del av poängen. Afrikaner blir kränkta därför att de kallas negrer. Jag skulle inte säga neger till en person av afrikanskt ursprung just därför att jag vet att risken är stor att han tar illa upp. Att däremot ständigt ta på sig offerrollen tycker jag är fånigt, oavsett om det gäller "negrer", kvinnor, medelålders män, statister, åldringar eller vad det vara må.

  Det finns en räddhågsenhet när det gäller att vara politiskt korrekt. Jag säger inte neger till en afrikan, men jag säger däremot negerboll, eftersom kakan knappast kan ta illa upp.

  Hur "zigenare" blev ett förbjudet ord har jag ingen aning om.

  Om en hyresvärd vägrar hyra ut en lägenhet till en person på grund av dennes ursprung, så är det på intet vis bättre om han är "duktig" och säger romer istället för zigenare.

  Det läggs så mycken energi på upplevd kränkthet att jag är rädd att tar fokus från den verkliga diskrimineringen. Mina döttrar kommer att få lägre lön än pojkarna i klassen, just därför de är tjejer. Civilingenjörer från Mellanöstern arbetar som pizzabagare, därför att integrationen fungerar uruselt. Men fokus ligger på om glassen Nogger kan uppfattas som kränkande av människor med afrikanskt ursprung.

  SvaraRadera