fredag 14 februari 2014

Bokbloggsjerka 14-17 februari

Bokbloggsjerka från Annikas Litteratur- och kulturblogg. Den här gången är frågan:
Skriv om för- och nackdelar med att vara en slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning.

Några nackdelar ser jag inte. Det är roligt att läsa och jag måste givetvis alltid ha en bok på gång. Men läsning är (oftast) en njutning. På dagarna läser jag dock sällan. Har jag ledig tid på dagen försöker jag att skriva. Läser gör jag på kvällarna, när jag har gått och lagt mig. Det är egentligen för lite lästid, men det är väldigt skönt att ligga i sängen och läsa ett kapitel eller fem.

5 kommentarer:

 1. Jag läser gärna och jag har upptäckt att jag skriver bättre under de perioder då jag läser mycket. Skrivandet och läsandet går på något sätt hand i hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den som inte läser mycket kommer aldrig att kunna skriva något vettigt.

   Radera
 2. Jag har märkt att jag mår bättre när jag läser. Under de perioder när jag inte mått så bra har jag knappt läst något (skönlitterärt) alls. Vilket som kommer först vet jag dock inte, det är lite som hönan och ägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läkarna kanske borde skriva ut böcker på recept.

   Radera
 3. Läsning är en njutning så länge det inte är sånt en MÅSTE läsa... Just nu borde jag läsa igenom en bibba papper inför morgondagens jobb, men det drar jag på...

  SvaraRadera