fredag 20 februari 2015

Bokbloggsjerka 20-23 februari

Bokbloggsjerka från Annikas Litteratur- och kulturblogg. Den här gången är frågan:
Var (och hur) författar du dina blogginlägg?

Frågan "var" besvarar jag lätt. Jag sitter i favorithörnet i soffan med "knätoppen" framför mig. Där gör jag allt som jag gör med datorn. Skriver, surfar, betalar räkningar och så vidare.
Men så var det där med "hur", som jag uppfattade som en fråga hur man kommer på något att skriva på bloggen. Det där går i vågor. Jag vill ju helst skriva om böcker och skrivande och har därför svårt att fylla upp bloggen med rapporter från vardagen. Sedan är det väldigt få som kommenterar mina inlägg, vilket gör det mindre motiverande att skriva. Jag får ofta en känsla av att jag sitter och skriver till mig själv. Men en läst bok är alltid en anledning till att skriva ett blogginlägg. Sedan brukar jag även fylla på med lite "visdomsord" från olika tänkare.
Och tack och lov för bokbloggsjerkan. Då får man ett tips gratis, samtidigt som det alltid brukar komma några inlägg i kommentatorsfältet ;)

15 kommentarer:

 1. Något jag märkt är att det lite funkar som "what goes around comes around". Om man själv kommenterar andras inlägg så brukar de vara så snälla att de kommenterar ens egna sedan. Det blir ju så klart lättare om man faktiskt har något att säga :)

  SvaraRadera
 2. Jo, i viss mån. Men ibland hjälper inte ens det :(

  SvaraRadera
 3. min blogg är min läsdagbok där jag känner mig fri att associera som jag vill. den ena läsningen leder ju ofta till den andra. jag skriver också om saker som jag vill lägga på minnet. visdomsord från tänkare gillar jag, btw

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att skriva om saker man vill lägga på minnet är inte dumt. Det gäller bland annat böcker jag läst. Ibland går jag tillbaka och hittar mina kommentarer kring en bok som jag läste för flera år sedan.

   Radera
 4. Visdomsord gillar jag att läsa :)

  SvaraRadera
 5. Jag vill också helst bara skriva om sånt som är bok- eller skrivrelaterat, och jag håller med om att jerkan är bra! Kul att se vad andra tycker om samma tema.

  SvaraRadera
 6. Fasta inlägg är till stor hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tipset har jag sett på flera ställen nu. Verkar vara en bra idé.

   Radera
 7. Rapporter från vardagen har ju ändå en begränsad intressefaktor för andra än de närmaste, så det är väl bra att skriva mest om böcker och läsning?

  SvaraRadera
 8. Ämnesvalet kan vara hur brett som helst, tycker jag. Vi är väl trots allt i majoritet, vi som bloggar allra mest för oss själva, för att det är kul ... - eller?

  SvaraRadera
 9. Jag är dålig på att kommentera inlägg, så jag kan nog inte heller förvänta mig så mpnga kommentarer på mina inlägg. Men varje kommentar gör en glad!

  SvaraRadera
 10. Kommentarerna kanske inte är så många men jag brukar trösta mig med besöksstatistiken :)

  SvaraRadera
 11. Ja bokbloggjerkan och andra teman som man deltar i varje vecka är riktigt roligt tycker jag.

  SvaraRadera
 12. Känner verkligen igen mig i det du skriver. Vad ska man skriva och när man inte får någon respons blir det ännu mer förvirrat. Ska kolla igenom vad det är för bokrecensioner och visdomsord du förmedlar till omvärlden innan jag beger mig vidare.

  SvaraRadera
 13. Tips för att få fler kommentarer: Kommentera hos andra. Fast just nu följer jag inte det tipset själv, jag hinner inte...

  SvaraRadera