fredag 27 februari 2015

Bokbloggsjerka 27 februari-2 mars

Bokbloggsjerka från Annikas Litteratur- och kulturblogg. Den här gången är frågan:
Den mest uppenbara frågan borde väl egentligen handla om bokrean, men istället väljer jag att fråga dig om du har läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? Om du inte läser serier kan du väl istället berätta om vilken bok som har haft det perfekta slutet (utan att lämna ut för många detaljer förstås.) Naturligtvis finns det ingenting som stoppar dig från att besvara båda frågorna om du vill.

Den enda serie som jag läser nu är Jan Guillous Det Stora Århundradet, och den har jag inte tröttnat på. Däremot läste jag när det begav sig Jean M Auels böcker om Ayla. Eller rättare sagt, jag läste de två första böckerna och uppskattade dem mycket. Men sedan sade det bara stopp. Hon har visst skrivit sex böcker i serien och jag känner ingen längtan efter att läsa dem. När jag hade läst de två första böckerna, så kände jag mig mätt och belåten. Men vem vet? Jag kanske därmed har missat några fantastiska läsupplevelser.

20 kommentarer:

 1. Jag tog mig till slut igenom hela serien av Auel, men med facit i hand så borde jag slutat efter tredje boken, som jag faktiskt tyckte var nästan lika bra som första :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske var synd att jag inte läste tredje boken. Men min fru har den, så det är inte för sent.

   Radera
 2. maken håller på med Jan Guillous, så tillgång till böckerna har jag också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du smyga och roffa åt dig Brobyggarna ;)

   Radera
 3. Jag läste också två eller möjligen tre böcker om Ayla innan jag gav upp.

  SvaraRadera
 4. Lyssnar på första delen Brobyggarna och tycker att den är helt okej än så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är en väldigt intressant idé att skildra 1900-talet utifrån en släkt. Nåja, helt nyskapande är den väl inte, med tanke på exempelvis Downton Abbey, men jag tycker att Guillou lyckas skildra seklet på ett bra sätt.

   Radera
 5. Jag orkade med de tre första delarna i Auels serie, sen fick det vara för mig.

  SvaraRadera
 6. Jag försökte mig på böckerna om Ayla en gång, men gav upp, fastnade inte alls tyvärr.

  SvaraRadera
 7. Jag funderar på att läsa Guillous serie.Auel har jag däremot inte läst.

  SvaraRadera
 8. Älskar Guillous serie om Arn, men brobyggarna har jag faktiskt inte kommit till. Grottbjörnens folk har jag läst alla av och gillat alla lika mycket utom den sista som förstörde precis allt. Borde haft med den i veckans jerka :-)

  SvaraRadera
 9. Har läst alla böcker i Auels serie och tyckte väldigt mycket om dem. Guillous serie Det stora århundradet skall jag absolut läsa. Har köpt de tre första böckerna. Guillou är en författare som jag läser allt av. Böckerna om Arn är helt fantastiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte läst Guillous böcker om Carl Hamilton. Är antagligen den ende som inte har gjort det. Däremot Arn-serien och Det stora århundradet. Samt Ondskan, Tjuvarnas marknad och Fienden inom oss.

   Radera
  2. Jag har inte heller läst Hamilton! Eller Arn, för den delen. Däremot har jag läst Ondskan så många gånger att jag kan den halvt utantill... Dessutom har jag läst flera av hans reportageböcker.

   Radera
 10. Om Auels böcker om Ayla är vi rörande överens du och jag.

  SvaraRadera
 11. Auels långa serier har jag läst alla utom den allra sista faktiskt, jag gillade verkligen hela serien men sista delen har jag bara inte kommit mig för att läsa. Guillous Brobyggarna står, oläst, i bokhyllan och väntar på sin tur =)

  SvaraRadera
 12. Jag läste den första boken av Auel när den kom, men sen har jag inte läst någon mer.

  SvaraRadera
 13. Grottbjörnen-böckerna har jag lyckats ta mig igenom med lite pauser, fast nu har jag sista boken kvar och känner mig sådär lusten. Men den finns här hemma så nån dag kanske ;)

  SvaraRadera
 14. Har Guillou-serien i hyllan. Men inte börjat ... jag borde kanske det???

  SvaraRadera