söndag 22 februari 2015

En smakebit på söndag - Oscar Waos korta förunderliga liv

Jag har inte varit med i det här "En smakebit på söndag" förut, men tänkte att jag skulle vara det. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Jag läser just nu Junot Diaz' bok Oscar Waos korta förunderliga liv.

Beli, helt klart en Oýasjäl, ändrade alltid riktning, var allergisk mot tranquilidad. I stort sett vilken tredje världen-flicka som helst skulle ha tackat Dios Santísimo för det välsignade liv hon levde: hon hade trots allt en madre som inte slog henne, som (på grund av skuldkänslor eller läggning) skämde bort henne ordentligt, köpte granna kläder och gav henne lön för arbetet i bageriet, småpotatis, visst, men ändå mer än vad nittionio procent av alla andra ungdomar i samma situation tjänade, nämligen noll. Tjejen hade sitt på det torra, och ändå kändes det inte så i hjärtat.

8 kommentarer:

 1. Ja, småpotatis är ju helt klart mer än noll. :)
  En helt okänd bok för mig. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 2. Den boken hørtes fin ut :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 3. En okänd bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. En ukjent bok. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Junot Diaz har jeg hørt om før, jeg leste korrektur på den norske oversettelsen av "Sånn mister du henne" og "Synk". Han er en veldig spennende forfatter.

  Velkommen til Smakebit-tradisjonen, forresten! :)

  SvaraRadera
 6. Man får lite perspektiv på sitt eget liv när man läser det där...

  SvaraRadera
 7. känner igen författarnamnet, men har inte läst något av honom. tack för smakbiten!

  SvaraRadera