fredag 3 februari 2017

Ångest, ångest...

Jag tänkte att jag äntligen skulle få tummen ur och få något av mina manus utgivet. Av en händelse har jag fått ovillkorad sponsring. Jag tänkte börja med Skam. Min första tanke var att ge ut boken via Type&Tell. Deras tjänster verkar bra. Men så kollade jag vad det skulle kosta att beställa en egen upplaga av den färdiga boken. Skulle jag välja att köpa 500 ex skulle de kosta 116 kr per styck. Det är ju hutlöst mycket.

Nu funderar jag istället på Framsteget Bokförlag. Där blir priset bara drygt 40 kr per styck vid köp av 500 böcker. Men då får jag själv jobba mera. Det är jag som skickar pliktexemplar och recensionsexemplar samt förser det företag, som skickar böcker som eventuellt säljs till boklådor, adlibriskunder och liknande, med böcker.

Jag kan för lite om såna här saker! Ångest, ångest är min arvedel...

6 kommentarer:

 1. Hej, jag tittar förbi här ibland för att få lästips och annat. Och det vore väldigt intressant att få höra mer om din väg till (själv)publicering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carol! Ja, det har varit en lång väg. Vad gäller det jag skrev i det här inlägget så har jag bestämt mig för Framsteget. Prisskillnaden för att trycka böcker är ju enorm!

   Radera
 2. pengar kan ha den inverkan på oss. Jäkla ångest!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, endast den som är väldigt rik kan sanningsenligt säga att han eller hon inte tycker att pengar har någon betydelse. Vi andra som kämpar för att få ihop till smör och ost på brödet vet hur mycket pengar betyder.

   Radera
  2. Men dom har en annan ångest....hur dom ska få mer pengar! Dessutom får dom aldrig uppleva glädjen att lyckas få ihop allt..... Vi har nog tur trots allt.

   Radera