måndag 21 december 2009

Och där sätter vi punkt.

Jag har faktiskt gått i mål! Som regelbundna läsare vet har jag de senaste månaderna skrivit 1000 ord om dagen på min roman BoÅ. Målet var att skriva minst 80 000 ord, men naturligtvis har det egentliga målet varit att skriva själva romanen. Idag satte jag punkt. Romanen är färdig. Det blev 80 500 ord. (Lite löjligt, för det verkar som om jag lade av när jag nått 80 000, men så var det naturligtvis inte. Det var helt enkelt dags att sluta.)

Vad handlar romanen om då? Den handlar om en person i Bibeln, som av olika skäl fascinerar mig. De flesta har säkert aldrig hört talas om honom, men han är faktiskt omnämnd i nio av Bibelns böcker. Ytterst lite är känt om honom, men jag har velat skriva en bok som binder samman de korta notiserna i Bibeln.

Det var skönt att jag blev klar före jul, för jag hade ingen lust att vara tvungen att skriva 1000 ord om dagen under juldagarna. Nu ska jag ägna den närmaste tiden åt att läsa igenom hela texten och ändra saker som inte hänger ihop.

Därefter hoppas jag finna några kloka personer som vill läsa mitt manus och ge kritik. En kvinna som jag känner har lovat att läsa, men jag vill ha några fler. Mycket gärna någon man också. Är du intresserad? Skicka ett mejl i så fall, så kanske du blir en av dem som får läsa och kritisera. Men du - jag vill att du ska vara någon som jag har haft kontakt med tidigare. Är du en tillfällig besökare på bloggen kommer jag inte att låta dig läsa mitt manus.

3 kommentarer:

 1. Vad skönt att vara i mål! Jag hade gärna läst ditt manus men vet att jag
  1. Inte har tid
  2. Är för okritisk = inte till hjälp.

  Själv ska jag peta ihop en artikel på 8000 ord, hur nu det ska gå till. Det är väl bara att köra antar jag:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Grattis, grattis!
  Ska bli kul att så småningom få läsa dina skrivna ord!
  ha en riktigt skön jul!

  SvaraRadera
 3. Åsa, prova att skriva 1000 ord om dagen :)

  Inger, tack, men om orden någonsin kommer i tryck är naturligtvis en öppen fråga...

  SvaraRadera