söndag 24 maj 2015

En smakebit på söndag - Kafkas soppa

Dags för en smakebit på söndagen igen. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Jag slalomläser just nu  och det här är Mark Cricks bok Kafkas soppa - Världens litteraturhistoria i 14 recept

Crick presenterar 14 recept, men han gör det i form av pastischer av fjorton berömda författare. Smakbiten är hämtad ur receptet Fenkata à la Homeros:

När den rosenfingrade gryningen kom, steg Odysseus upp från sitt läger och kastade pilbågen över axeln På de skinande fötterna spände han präktiga sandaler och försvann ut bland sanddynerna. Strax stötte han på en snabbfotad kanin som betade där, och den gudalike Odysseus tog nu sin båge och sitt koger fyllt av pilar, spände bågen och låt pilen flyga.

24 kommentarer:

  1. Jag förstår inte riktigt vad boken går ut på, men jag blir väldigt nyfiken :) Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De 14 recepten förklaras i form av en skönlitterär text som är skriven för att efterlikna 14 olika kända författare.

      Radera
  2. En litteraturhistorie? Høres bra ut! God pinse til deg!

    SvaraRadera
  3. Tack för smakbiten. Låter som en annorlunda bok.
    Trevlig söndag! :)

    SvaraRadera
  4. Det låter som en lite annorlunda bok, men intressant :) Tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  5. Tack för smakebiten, fattar inte riktigt vad det är för slags bok.

    SvaraRadera
  6. Mat og bøker - og tøft språk - spennende! Håper boka er like bra som den gir inntrykk av. Kos deg!

    SvaraRadera
  7. Ja, det var ju en bok med smakbit i dubbel bemärkelse. Tack för den.

    SvaraRadera
  8. Hm, kul med vad som verkar vara en lite annorlunda bok, tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  9. Flott smakebit! Dette hørtes spennende og annerledes ut :)

    SvaraRadera
  10. Verkar som ett lite kul och ovanligt litterärt koncept... eller recept?! :)

    SvaraRadera
  11. Tack för smakbiten, det var ett annorlunda koncept!

    SvaraRadera
  12. den är helt underbar! tack för påminnelsen och smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var via din blogg som jag fick nys om den!

      Radera
    2. kul, Robert! hoppas att du tycker det också!

      Radera
  13. En bok man kanske borde bläddra i (om inte läsa) för att förstå.
    Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en ganska tunn bok, så man kan läsa den som ett rent tidsfördriv.

      Radera
  14. Det låter som en speciell bok. Tack för smakbiten :-)

    SvaraRadera