söndag 3 januari 2016

En smakebit på söndag - Julfritt

Dags för en smakebit på söndagen igen efter juluppehållet. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Boken jag ska börja läsa är John Grishams Julfritt.

Tänk dig ett år utan jul. Att inte behöva trängas i varuhusen, gå på julfester, äta en massa fet mat, få julklappar som man inte vill ha. Allt det där är just vad Luther och Nora Krank vill slippa när de bestämmer sig för att, för en gångs skull, strunta i att fira jul. De kommer inte att bjuda in grannarna på det traditionella julkalaset, de kommer att vara de enda på hela gatan som inte kommer att ha några juldekorationer eller någon julgran. När det väl blir jul ska de ha gett sig iväg på en härlig kryssning i Karibien.
Men att strunta i julen är inte fullt så enkelt  som de tror - de upptäcker snart att det kan få vådliga konsekvenser...

Här är en smakbit från sidan 14: Så underbart det skulle vara att kunna slippa julen, började han tänka. Ett knäpp med fingrarna så är det den 2 januari. Ingen julgran, inget spring i affärer, inga meningslösa presenter, ingen dricks, inget skräp och inget omslagspapper, ingen trafik och ingen trängsel, inga fruktkakor, ingen sprit och ingen skinka som ingen ville ha, ingen "Rudolf" och "Snögubben", ingen julfest på kontoret, inga bortslösade pengar. Listan blev lång. Han lutade sig över ratten och nu log han, väntade på värmen nere vid fötterna och drömde angenämt om att rymma.

14 kommentarer:

 1. Jag får spara den här till nästa jul, men filmen är bra ;)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Stundtals gick den mig på nerverna, men när jag nu läst ut den måste jag medge att den hade sina poänger.

   Radera
 3. Jag trodde jag läst alla John Grisham men tydligen inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det nog tvärtom för mig. Jag tror faktiskt att detta är den första Grisham jag läst.

   Radera
 4. Svar
  1. Fruktkakor förknippar jag inte med jul, men det är väl en engelsk tradition.

   Radera
 5. Den boken vill jag gärna läsa. Tack för tipset och smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Det låter som en intressant bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen tokig bokidé alls. Vad händer om man går på tvärs och struntar i julen? Tror dock att detta bara kan utspela sig i USA.

   Radera
 7. jag slopar lite här och lite där i det tysta, men ett och annat kommer en inte ostraffat undan med. och en eller annan julklappsbok går ju inte att avstå ifrån

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar julen och sätter ut tomtar överallt i huset :)

   Radera