lördag 30 januari 2016

Sthlm Confidential

Titel: Sthlm Confidential
Författare: Hanne E Lindberg
Förlag: Pocketförlaget (2015)
Antal sidor: 345

Sthlm Confidential av Hanna E Lindberg var en annorlunda läsupplevelse. Annorlunda för mig alltså. Jag tyckte inte boken var speciellt spännande, men det var ändå ett visst driv i berättandet.

Lennie Lee driver en framgångsrik skandaltidning, har en lyxlägenhet på rätt adress och är ständigt omgiven av vackra kvinnor. Men plötsligt händer något. Upplagan rasar. Vännerna vänder sig bort. Allt pekar obönhörligt neråt när han får i uppdrag att fixa århundradets fest åt en affärsman. Pengarna räcker för att lösa alla hans problem - om han överlever.

Solveig Berg är en ung journalist som efter ett ödesdigert misstag hamnat i kylan och förlorat jobbet. Tomheten och ensamheten väcker svarta minnen till liv och hon gör vad som helst för att komma tillbaka.

Kapitlen är korta, och oftast är vartannat kapitel om Lennie och vartannat om Solveig. Det är inget dumt grepp alls. Men jag känner att jag har svårt att engagera mig i personernas öden. Ett plus är väl dock att jag inte lyckades fatta vem som var mördaren i boken.

Ett antal saker lämnades obesvarade. Hur gick det egentligen för Lennie Lee? Men det får man kanske svar på i nästa bok.

I Kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 13: Läs en bok som berättas ur minst två personers synvinklar.

1 kommentar: