fredag 5 augusti 2016

Bokbloggsjerka 5-8 augusti

Bokbloggsjerka i regi av Annikas Litteratur- och kulturblogg.  Veckans jerka handlar om semester och Annika ställer följande frågor:
Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något "semesterläsningstips" att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?

Min och familjens semester är sällan så där jättehäftig. En vecka av den använder vi till att hälsa på min frus mamma och bröder i Jämtland. Sedan brukar det bli lite mindre utflykter. Igår var vi i Vadstena och i morgon ska vi åka till Liseberg. Det blir en kort kryssning till Åland också. Brukar vara massor med god mat i middagsbuffén :)

Om ekonomin tillät det, så skulle jag vilja att vi åkte någon vecka till ett semestermål på kontinenten. Gärna Paris (som jag har besökt) eller Venedig (som jag absolut vill besöka innan jag dör). 

Några speciella semesterläsningstips har jag inte. Det får bli det som finns till hands. Men en semesterdeckare är ju aldrig fel ;)

26 kommentarer:

 1. Det behöver inte vara så märkvärdigt för att vara trevligt. I Jämtland är det fint. Där har vi hyrt stuga flera gånger, då i Åre och Duved.

  SvaraRadera
 2. Vi hade en period då vi for på semester varje år till Jämtland där vi har bekanta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fint i Jämtland, även om det verkar regna jämt på sommaren...

   Radera
 3. Venedig vore verkligen fint att besöka :)

  SvaraRadera
 4. Liseberg har jag varit på i dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill INTE åka nåt som vänder upp och ner på min mage! Men döttrarna tycker iaf att det blir kul. Jag vill nog mer sätta mig nånstans under en korkek, lukta på blommorna och äta glass :)

   Radera
 5. ta en bok med dig, vetja. Liseberg är hemskt! en mår illa av att bara se på. har varit där med barnen

  SvaraRadera
 6. mindre utflykter tycker jag om, Liseberg har massa fina blommor överallt.

  SvaraRadera
 7. Att göra mindre utflykter är inte dumt.

  SvaraRadera
 8. Paris och Venedig skulle jag också vilja resa till. :)

  SvaraRadera
 9. Jämtland är fint! Tyvärr har jag aldrig varit där på sommaren utan det har alltid blivit på hösten eller början på vintern sm vi åkt dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns en del att se där. Exempelvis den thailändska paviljongen och Musolles museum. Googla om du inte vet vad det är :)

   Radera
 10. Jag har inte varit så mycket norröver, så Jämtland är ett resmål jag kan tänka mig. Sedan är det kul att göra lite kortare dagsutflykter och titta på något i närområdet. Det är lätt att bli hemmablind, trots att det finns mycket sevärt även här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i. Finns massor att se och uppleva hemmavid!

   Radera
 11. Liseberg skulle göra mina barn överlyckliga! Själv tycker jag att Gröna Lund räcker alldeles utmärkt men någon gång får vi väl uppfylla denna önskan och åka ner till Göteborg. Att se västkusten känns som lite allmänbildande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liseberg är ju det största nöjesfältet i Sverige, så jag förstår att de gärna vill komma dit. Mina döttrar åkte ett antal grejer, men mesta tiden gick åt för att stå i kö. Jag och hustrun tog det betydligt lugnare och ägnade tiden åt att spela på lyckohjul, vilket gav en del choklad :)

   Radera
 12. Vad mysigt!! här uppe i norra sverige är dagsutflykter inte så jätte häftiga tyvärr :( Men när barnen blir större kanske man åker iväg på någon resa söderut :)

  SvaraRadera