torsdag 29 december 2016

The Second Day of Christmas

Jag har varit bortrest några dagar och jag har därför kommit efter i Ugglan & Bokens utmaning som utgår från den engelska ramsan The Twelve Days of Christmas. Jag vill i alla fall vara med och postar därför ett antal inlägg i efterhand.

Den andra versen lyder:
On the second day of Christmas,
my true love sent to me
Two turtle dovesand a partridge in a pear tree.

Dagens utmaning lyder:
Temat för The Second Day of Christmas blir därför turturduvor eller i överförd betydelse ett kärlekspar. Tema kärlek alltså. Uppgiften för dig som vill vara med är alltså att tipsa om en bok på ett av dessa teman, antingen i bokens titel eller innehåll.


Jag väljer Åsa Hellbergs roman Gloria.
Den här boken handlar givetvis om en kvinna som heter Gloria. Hon har panik. Hon är Stockholmsoperans mest självlysande stjärna men du ska hon repetera Carmen - mot sin gamla kärlek Dominic. Han, som lämnade henne för att göra internationell karriär, är tillbaka. Gloria inser att det kommer att påverka hennes behagliga liv på ett sätt hon inte alls planerat för. Som 53-årig sångerska borde hon tänka på pension snarare än på passion.
Ramen i boken är som sagt operaföreställningen Carmen. Boken gör mig väldigt nyfiken på denna kända opera, som jag aldrig sett. Jag måste gå och se den vid något tillfälle.

8 kommentarer:

 1. Har ännu inte läst något av Hellberg men blir nu lite sugen på att göra det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man feel good-romaner är hennes böcker väl värda att läsas.

   Radera
 2. kul när bokläsningen leder vidare

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du kan se Carmen någon gång, det är en underbar Opera! :)

  SvaraRadera