torsdag 29 december 2016

The Third Day of Christmas

Jag fortsätter med mina sena svar i Ugglan & Bokens utmaning som utgår från den engelska ramsan The Twelve Days of Christmas. Jag vill i alla fall vara med och postar därför ett antal inlägg i efterhand.

Den tredje versen lyder:
On the third day of Christmas,
my true love sent to me
Three French hens
(Two turtle doves
and a partridge in a pear tree.)

Dagens utmaning lyder:
Temat för The Third Day of Christmas blir därför höns eller något som har med franskt eller Frankrike att göra. Uppgiften för dig som vill vara med är alltså att tipsa om en bok på ett av dessa teman, antingen i bokens titel eller innehåll.

Det får bli Joanne Harris bok Choklad.
Den handlar om Vianne Rocher som tillsammans med sin dotter Anouk kommer till en liten sydfransk by, där hon öppnar en underbar chokladbutik.
Invånarna älskar hennes choklad, men allt är inte konfliktfritt. Byns präst hatar henne för att hon för frestelser och sinnliga begär till hans församling.
Vi får efterhand veta att det finns många hemligheter som människor gör allt för att dölja.

8 kommentarer:

 1. Den är ju så bra...jag har också läst tredje delen och den var nästan lika bra. Andra delen fick jag tag på för inte så länge sedan så den ska jag läsa så småningom också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, jag hade inte en aning om att det fanns fler delar. Det kan ju förklara varför jag tyckte att det fanns en del lösa tåtar när jag läst boken. Nu måste jag givetvis leta efter de följande delarna. Tack för tips!

   Radera
 2. Svar
  1. Har inte sett filmen, men det tror jag säkert.

   Radera
 3. Gillar både filmen och boken, men visste inte heller att det fanns fler delar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här tycks vi ha missat något!

   Radera
 4. har sett filmen. den var trevlig

  SvaraRadera