torsdag 12 april 2018

Helgfrågan v. 15

Helgfråga från Mias bokhörna. Den här gången handlar det om kommentarsgranskningen på bloggar, det vill säga bloggar där ägaren valt att granska varje kommentar innan den kommer upp på bloggen. Så frågan är helt enkelt:

Vad tycker du om kommentarsgranskning på bloggen?

Jag tycker verkligen att det är urtrist med kommentarsgranskning på bloggarna. Innan jag går vidare vill jag säga att jag kan ha förståelse för att en del bloggare har valt detta. Det kan säkert förekomma att framför allt kvinnliga bloggare råkar ut för otrevliga/oanständiga kommentarer och därför vill säkerställa att dessa aldrig syns. Men det hindrar inte att jag tycker att det är tråkigt. När det gäller en del utmaningar på bloggarna så kan jag ibland till min förvåning se att ingen har kommenterat på bloggen jag går in på. Men när jag då skriver en kommentar så får jag förklaringen. Kommentarsgranskningen är på. Då ligger det antagligen ett antal kommentarer och väntar. Sedan kan det ju bli så att jag inte tänker på att kolla det blogginlägget igen och då missar jag alla andras kommentarer. Så tycker jag i alla fall.

21 kommentarer:

 1. visst är det trist... bokbloggare får nog sällan dumma Kommentarer, jag har hållit på flera år, dessutom fungerar skräpposthanteringen väldigt bra automatiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller haft problem, men andra kan förstås ha andra erfarenheter.

   Radera
 2. De som har kommentarsgranskningen på har nog sina orsaker till att ha det. Jag har den på än så länge och tyvärr lär det ta ett bra tag till innan jag slår av den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var det jag försökte säga 😉

   Radera
 3. Det finns nog många olika anledningar till att bloggare har kommentarsgranskning. Har själv haft det men nu tycker jag att WordPress är bra på att filtrera bort onödigt och sånt som jag inte vill ha.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig fått konstiga kommentarer. Smidigare att inte ha granskning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, slipper man slippriga kommentarer är det smidigare utan förhandsgranskning.

   Radera
 5. Jag går sällan tillbaka och kollar inlägg som jag redan kommenterat. Tiden och orken räcker inte för det. Jag är inte heller så intresserad av andras kommentarer om det inte rör sig om ett "debattinlägg" förstås.

  SvaraRadera
 6. Jag måste förresten kryssa i - annars godkänns inte min kommentar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du inte alls! Du kan strunta i den där antirobotrutan.

   Radera
 7. Har själv inte haft behov av kommentarsgranskning, verkar som blogspot har ett effektivt spamfilter, eller något. Men förstår verkligen att andra som får sånt skräp vill ha den där spärren, så stör mig inte så mycket på "komplikationer" kring detta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, visst finns det värre saker att störa sig på 🙂

   Radera
 8. Sedan jag skaffade blogspot för nu ganska många år sedan så har jag inte haft problem med skräppost, för den hanteringen fungerar jättebra där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skräppost vill man inte ha. Sedan är det ju en skillnad mellan datorstyrd spam och obehagliga inlägg från levande människor.

   Radera
 9. Jag har inga bekymmer med kommentarsgranskning, men det tråkiga är som du påpekar att man missar andras kommentarer på inlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man är ju lite nyfiken på vad andra skriver.

   Radera
 10. Men om man har en tävling där svaret ska skrivas som kommentar, då är det bra med kommentarsgranskning, annars blir svaret avslöjat för fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du förstås alldeles rätt i :D

   Radera