torsdag 28 februari 2019

Helgfrågan v. 9

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia har märkt att en del bloggare bara slutat att blogga, vilket hon tycker är tråkigt. Helgfrågan lyder:

Varför tror du många slutar blogga?

Bonusfråga: Ett tips på en bra bokblogg!

Ja, varför gör de så? Ibland upphör bara bloggandet, utan någon förklaring. Ibland vet jag att det har att göra med att bloggaren blivit sjuk eller att stressen i livet gör att man måste ta en paus med många saker. Jag vet en bloggare som slutade tvärt när hennes make avled. Andra gånger kan det väl vara så att bloggaren bytt medium, från blogg till FB eller Instagram. Men sedan kanske man helt enkelt har fått andra intressen. Detta gäller kanske framför allt yngre bloggare. Det som gör att jag fortfarande tycker det är roligt är att man får kontakt med en massa olika bokbloggare. Om jag inte fick några besök på bloggen skulle jag kanske lägga av.

Tips på en bra bokblogg? Egentligen tvekar jag inför att framhålla någon framför andra. Bloggarna är så olika och kompletterar varandra. Någon blogg handlar mest om deckare, medan en annan handlar om barnböcker. Den ena är då inte bättre än den andra, utan det handlar om tycke och smak. Det är inte så lätt att sticka ut. En som jag tycker gör det är Vargnatts bokhylla, för hon har ofta som filmsnuttar med sig själv, där hon berättar om böcker utifrån olika perspektiv.

26 kommentarer:

  1. Jag har testat ett par bokvloggar (kallas de väl?) men finner att jag är för otålig och därmed tycker att de tar för lång tid ... Text läser man i sin egen takt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl möjligen den invändning man kan göra.

      Radera
  2. jag håller med Klimakteriehäxan vad det gäller vloggar. skulle inte byta bloggen mot Instagram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte ens förstått vad Instagram är...

      Radera
  3. jag har fått många bra boktips genom bokbloggar.

    SvaraRadera
  4. Klokt reflekterat.
    Jag uppskattar också den kontakt jag får med andra författare, bokbloggare och förlag.

    SvaraRadera
  5. Jag läser fortfarande dina inlägg, Robert!

    SvaraRadera
  6. Sluta inte än Robert, jag har ju nyss hittat hit! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ingen tanke på att sluta. Jag sa bara att jag kanske skulle lägga av om jag inte fick några besök på bloggen. Men det får jag ju 😃

      Radera
  7. Visst är det kul att bokbloggar är så olika, det ger en extra dimension till det hela. En får många favoriter på det sättet. ;)

    SvaraRadera
  8. "Livet" är nog det vanligaste skälet tror jag. Allt har sin tid.

    SvaraRadera
  9. Det är bra att bloggar är olika, också bokbloggar, annars skulle det bli väldigt tråkigt att läsa dem.

    SvaraRadera
  10. Tid är en aspekt som påverkar allt i livet. Jag till exempel bakar inte så mycket som jag skulle vilja för jag hinner inte. Men, jag kan alltid baka vid andra tider i livet. Tur att bloggar är olika för annars skulle jag ju bara hitta böcker som jag läser själv. Det vore ganska tråkigt.

    SvaraRadera
  11. Lite den tanken hade jag nog också, att medelåldern möjligen höjts. Men förutom det upplever jag själv motsatsen, att bokbloggarna blivit fler inte färre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant. Kanske är det så att vi samlar på oss ett antal bokbloggar som vi har länkar till. Sedan försvinner några, men vi kanske inte har sett att det tillkommit nya.

      Radera
  12. Jag tror nog att det ofta är just tidsbrist som gör att man slutar.

    SvaraRadera