torsdag 9 juli 2020

Helgfrågan sommar v. 28

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia skulle vilja ligga på stranden och läsa, men det har regnat för mycket. Helgfrågan lyder:

Vad läser du?

Bonusfråga: Semestertips, filmtips, recepttips eller något annat tips?


Just nu läser jag Jan Fridegårds roman Svensk soldat. Han är en av de svenska arbetarförfattarna. Detta är första delen i en romansvit med fem böcker. Att jag läser den beror på att den passar in på en av punkterna i Kaosutmaning 2020.


Nja, några tips har jag nog inte. Jag är hemma och är sjukskriven. Det må väl så vara, men jag har bilkörningsförbud, så jag tar mig ingenstans. Bara att få till ett besök på Coop kräver planering. Men jag grejar lite i trädgården, läser och försöker skriva lite på tredje delen i vad jag i framtiden vill se som Frykebodaserien :)

20 kommentarer:

 1. tror inte att jag läst Svensk soldat - serien. tråkigt för dig att inte få köra bil, men att läsa, skriva och påta i trädgården är ju inte fy skam. lite skogspromenader är ju inte heller fel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske skulle prova på att lufsa lite i skogen. Fast jag får nog se till att ha mobiltelefonen med mig.

   Radera
 2. Svensk soldat har jag nog inte läst. Trist med bilkörningsförbudet, men greja i trädgården kan nog vara trevligt, om man gillar det, och läsa ock skriva är inte så tokigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bilkörningsförbudet gör det omöjligt för mig att sköta mitt arbete och jag kan inte roa mig under tiden genom att åka till stan och gå på nåt kafé.

   Radera
 3. Tråkigt att höra att du inte riktigt kan ta dig så långt. Men det går kanske att pcka en picknickkorg och ha picknick nära?

  SvaraRadera
 4. Har inte läst mycket Fridegård, det borde man kanske. Lycka till med ditt eget skrivande, det behöver du ju i alla fall inte bilen till! Men hoppas du blir frisk snart också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig läst Fridegård tidigare.

   Radera
 5. har sett fina filmatiseringar av Fridegårds romaner i svt.

  SvaraRadera
 6. Det är ingen bok jag känner till. Tur att vi har böcker att förgylla vår semester med.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst Fridegård alls. Krya på dig och lycka till med ditt skrivande.

  SvaraRadera
 8. Hoppas du mår bättre snart! Fridegård läste vi i skolan, men jag tror inte jag läst något av honom efter det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig ganska bra. Problemet är att doktorn misstänker epilepsi, och därför får jag inte köra bil.

   Radera
 9. Låter spännande med Frykebodaserien. Håller med dig om att en stroke är väldigt onödigt. Häller också med dig om att det är härligt att kunna läsa och skriva. Jag kör inte bil heller längre men det beror på att jag ser dubbelt ibland. (Inte så bra när man ska köra om t.ex.) Beroende på en gammal skelning säger optikern. Arbetarförfattare hörde till favoriterna i ungdomen, nu blir det mer lättsmält litteratur och gärna deckare.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med dubbelseende är en historia för sig. Det törs jag inte prata för mycket med doktorn om ;) Ja, det är viktigt att kunna läsa och skriva, annars bleve det fattigt.

   Radera
 10. Håller med ovanstående, Frykebodaserien låter ju spännande! :)

  SvaraRadera