onsdag 7 december 2022

Veckans kulturfråga v. 49 2022

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Nu närmar sig julen i en rasande fart. Veckans kulturfråga lyder: 


Vilka är dina bästa tips för att skapa julstämning?

Jag är väl inte den rätte att svara på frågan, eftersom jag inte lyckas svara på veckans kulturfråga förrän nu. Jag har bland annat stekt köttbullar i kväll och stoppat dem i frysen för att ha till julafton. Annars är min svar alltid tomtar. Tomtar överallt och ljus förstås. När vi kommer närmare jul är det även dags att ta fram den fina julkrubban, som vi köpte i Betlehem när vi var i Israel för en massa år sedan.

9 kommentarer:

 1. tack för påminnelsen, julkrubba hade vi alltid när barnen små, läste julevangeliet så de visste att inte var Kalla Ankas födelsedag. Vi gör också köttbullar i god tid, ingen matlagning på julafton, inga trötta husmödrar…

  SvaraRadera
  Svar
  1. inget fint från Betlehem, kanske från nån stormarknad för några decennier sedan

   Radera
  2. Det kan nog vara fint det också.

   Radera
 2. härligt med hemgjorda köttbullar! in mamma hade tomtar överallt och i alla storlekar. vi har en sliten gammal trätomte vid namn Karl Nilsson som bär upp tre ljus och står på julbordet. ljus måste en ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ärvt mitt tomteintresse från mamma. Hon och jag var helt överens om hur en tomte skulle se ut. De ska se ut som "riktiga tomtar" ;)

   Radera
 3. Visst blir det lite tomtar i vrårna så småningom ...

  SvaraRadera
 4. När jag var liten hade vi ett stort julbord med en kyrka som vår extramorfar gjort och en krubba och en massa djur som min morfar sparat till och köpt som barn. Hemma hos mig dyker det möjligen upp en tomte eller två, men det är inte säkert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt det låter med julbordet. Hoppas någon i släkten har ärvt och tagit hand om sakerna.

   Radera