onsdag 6 januari 2010

Julgransskakning


Idag tog jag med mina båda döttrar på julgransskakning. Ja, i andra delar av Sverige kallas det väl för julgransplundring. Vi var på Frimurarelogen, där det i festsalen var dans kring granen, fiskdamm och lottförsäljning. I logesalen bjöds sedan på fiolmusik, trolleriföreställning och besök av Tomten. Därefter var det fika.

Jag tycker att det är roligt med sådana här traditioner. Äldsta dottern är 11 år, men hon tycker faktiskt fortfarande att det är roligt att följa med på julgransskakningen. Det enda som var tråkigt för flickorna var att de inte fick äta godiset i godispåsarna som de fick. Det var idel lösgodis, och sådant törs man tyvärr inte låta två jordnötsallergiker ge sig på. Man vet ju aldrig om det finns spår av jordnötter i lösgodis.

5 kommentarer:

 1. Jag kallar lösgodis för snuskgodis.... Det undviker jag att äta. Köper det aldrig!

  SvaraRadera
 2. Så synd! Jag hade besök under nyårsveckan av en ung dam med laktos och gluten intolerans. Det kan inte vara lätt även om vi nu för tiden har många alternativ i butiken. Pizzan vi gjorde här hemma blev faktiskt jättegod :-)

  Kram från Pennelina

  SvaraRadera
 3. Ja, den yngre dotter är dessutom laktosintolerant (förutom detta med jordnötterna.) Därutöver får hon utslag av apelsiner...

  SvaraRadera
 4. Är det lika med att vara nötallergiker om man är allergisk mot jordnötter? I så fall gissar jag att man är ruskigt noga med allt barnen stoppar i sig.

  SvaraRadera
 5. Cici, lika i betydelsen lika allvarligt. Möjligen kan jordnötter vara något allvarligare.

  Däremot kan man vara jordnötsallergiker utan att vara nötallergiker. Jordnöten är nämligen ingen nöt, utan en ärtväxt. Kokosnöten har också nöt i namnet, men är ändå ingen nöt.

  SvaraRadera