söndag 10 januari 2010

Mildväder? Var då?

Det sägs att vi har fått betydligt mildare väder. Jag vet väl inte det. Termometern visar just nu -16,0 och det är i och för sig varmare än igår, men milt...? Det har väl antagligen kommit in mild luft över Stockholmsområdet, för Stockholm är ju normen av någon anledning. Snöar det i Stockholm, så är det snökaos i Sverige enligt medierna. Och är tunnelbanetåget fem minuter försenat, så är det stora problem med kollektivtrafiken.

Jag diskuterade bilkörning med en ung stockholmare på ett forum för ett par år sedan. Han tyckte naturligtvis att bilåkandet borde begränsas. I vart fall borde man köra kortare resor, tyckte han. Jag svarade då på mitt allra mildaste sätt att om jag gör mina resor kortare, så kommer jag inte fram... Han återkom inte i den debatten...

6 kommentarer:

 1. Nja, här i Halmstad har vi bara haft minus 1 grad idag mot varierande mellan minus 6 - 18 grader de senaste veckorna. Så på så vis är det väl tämligen "milt".

  Men å andra sidan har det blåst mera och varit fuktigare på kuppen, så det kändes kallare än igår då det var runt 6-7 grader, stilla och soligt.

  Allt är relativt.
  Och de stora är större än de små. (Kom att tänka på det när du skrev om bilturen.)

  SvaraRadera
 2. Här har termometern visat endast ett par grader. Men det blåser.

  SvaraRadera
 3. Nu är det pluss, Trettondagsblian kom men lite sent!
  Jag vill ha kallgrader på vintern Kring 10 minus är väl lagom om det inte blåser....

  SvaraRadera
 4. Enig med Inger :-) För första dagen på länge vaknade jag till 22,2 minusgrader! Jämfört med 32,2 är det rena blidvädret :-)

  De som bor i städerna har inte samma perspektiv på avstånd... även om vi talar om en lika lång sträcka.

  Kram från Pennelina

  SvaraRadera
 5. Min termometer visade +2.7 imorse. Jag gnuggade mig i ögonen ett par gånger och var tvungen att öppna fönstret för att känna om det var sant.

  SvaraRadera
 6. Angelica, det är verkligen ɐpuäʌɹǝuɥɔoddn världen. Plusgrader däruppe där du bor och ordentlig kyla här nere.

  SvaraRadera