lördag 13 maj 2017

I ditt kvarter

Titel: I ditt kvarter
Författare: Jenny Jacobsson
Förlag: Grissla Media
Antal sidor: 373

I ditt kvarter av Jenny Jacobsson handlar om ett tabubelagt ämne - Män som blir slagna av kvinnor.
Datumet i vigselringen var inget annat än ett bäst före-datum. Klyftan emellan dem växte sig allt större. De som en gång älskat så djupt, var gick det snett?
De hade lovat varandra att stanna i nöd och lust, men vem tänkte på nöd när kärleken och åtrån pulserade i kroppen?
Den nyckfulla vardagen gav ingen ro. Att ständigt tvingas tassa på tå för Melissas vrede urholkade Viggos inre. Det enda han med krampaktig tydlighet visste var att han inte längre stod ut med hennes dagliga misshandel. Det hade blivit allt svårare att dölja skadorna i hans arbete som nyhetsankare på TV4.

Det här var en bok som grep tag i mig från början. Viggo älskar verkligen den vackra Melissa och vill inte lämna henne. Men Melissa är misstänksam och manipulativ. Det krävs inte mycket för att hon ska explodera och attackera Viggo både fysiskt och verbalt. Efteråt gör hon allt för att trösta honom. 
Hela tiden slits Viggo mellan kärleken till den omtänksamma Melissa och hatet mot den onda kvinnan som hon ofta kan bli. Det kan vara svårt att lämna den man älskar, även om det är en destruktiv relation.
Tyvärr tycker jag att boken blir sämre mot slutet. Det är som om författarinnan inte velat gå hela vägen. Slutet är nästan lite puttenuttigt och det tycker jag förtar helhetsintrycket av boken.
Sedan retar jag mig en del på bristen på korrekturläsning. Borttappade bokstäver och felaktiga citationstecken stör läsandet. Och även om författarinnan kommer från Haninge borde hon veta skillnaden mellan bredden och brädden.
Slutintrycket blir att detta är en intressant bok som tar upp ett ämne som inte skildras så ofta, men att den inte håller hela vägen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar