tisdag 9 maj 2017

Tisdagsutmaning - Vem vinner?

Tisdag och dags för en utmaning från Kulturkollo. Så här skriver Lotta: Idag drar Eurovision igång med den första semifinalen och allas vår Robin Bengtsson står på startlinjen.

Men hur går det för honom? Vilka är dina favoriter? Vem tror du vinner? Vem skulle du vilja att vann?

Jag har inte den blekaste aning om vem som vinner, men jag hoppas faktiskt att det inte blir Robin Bengtsson. Det känns konstigt att den som svenska folket satte på tredje plats får representera Sverige. Det var som bekant den internationella juryn som röstade fram Robin Bengtsson.

Reglerna är så konstiga. Artisten behöver inte vara svensk. Låtskrivarna behöver inte vara svenska. Man behöver inte sjunga på svenska. Svenska TV-tittarna får inte bestämma. Det skulle alltså kunna bli så att en belgare som sjunger på tyska och framför en låt skriven av en italienare blir framröstad som Sveriges bidrag av en jury där det inte ingår några svenskar.

Detta tror jag är Christer Björkmans verk. För honom personligen är det viktigt att det går så bra som möjligt för Sverige i tävlingen. Därför gör han allt för att rigga tävlingen enligt hans egna önskemål.

Jag tycker att Nano som sjöng Hold on och som var de svenska TV-tittarnas val borde ha fått representera Sverige. 


4 kommentarer:

 1. Heja Robin säger jag! ;)

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om det där om nationaliteter, men det gäller ju tyvärr inte bara för Sverige. Om det inte var tillåtet så skulle dessutom Sverige ha en bättre chans att vinna eftersom svenska låtskrivare hjälper halva Europa med låter :o

  Sedan håller jag med Lotta: Heja Robin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, ni håller på Robin för att han är snygg 😂

   Radera