söndag 24 juni 2018

Falco

Titel: Falco
Författare: Mons Kallentoft & Anna Karolina
Förlag: Bookmark Förlag (2018)
Antal sidor: 361

Falco är Mons Kallentofts och Anna Karolinas första gemensamma bok.
Vem kan du lita på? En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på någons order?
En polis anmäls försvunnen och hittas kort därpå brutalt mördad. Hans senaste uppdrag var som hanterare vid infiltreringen av en stor knarkliga. Nu kräver infiltratören, vars identitet är okänd, Zack som ny kontaktperson.
Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i sin nya kärleksrelation dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människoliv på spel.

Jag har förstått att detta är femte delen i något som heter Herkulesserien. De tidigare delarna har jag inte läst, så det var helt utan några förutfattade meningar som jag tog mig an detta recensionsexemplar som jag fått från förlaget.
Falco har alla ingredienser som gör en riktig spänningsroman. Där finns intressanta karaktärer som på olika sätt påverkar varandra, men framför allt finns en historia som gör att man bara måste fortsätta att läsa. Men det är inte en berättelse som lunkar på från en början till ett slut. Långt därifrån. Läsaren kastas tillsammans med huvudpersonen Zack mellan fruktan och tvivel. Vem är din vän och vem är din fiende? Givetvis leder många av spåren fel. Inte förrän på slutet får läsaren veta vad allt egentligen handlade om och vem som låg bakom allt. Och det visar sig att den som du trodde var din vän hela tiden hade varit din fiende.
Det här är verkligen en bok jag kan rekommendera till den som tycker om spänningsromaner. Och jag själv blir nyfiken på de fyra tidigare delarna i serien, som Mons Kallentoft skrivit tillsammans med Markus Lutteman.

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 32: En bok skriven av ett författarpar.

3 kommentarer:

 1. ganska svårt att hitta författarpar (vet ett men vill inte läsa deckare)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte hur de bär sig åt. De kan ju knappast skriva hälften var.

   Radera
  2. (på universitet får man ofta jobba tillsammans och skriva uppsatser två och två - ofta beroende på brist på lärare)

   Radera